PROLEĆNA SEZONA SERIJALA MUSICOLOGY BARCAFFE SESSIONS

2312020-barcaffeMS

23. I 2020. | Koncerti koji su na jesen 2019. godine nepovratno ‘ukrali’ deo muzičke i kulturne scene Beograda, obeležili su početak još jedne sezone serijala Musicology Barcaffe Sessions čije se ime sve više pominje u onim ćoškovima Beograda kojima vlada potreba za kvalitetom i nesvakidašnjim muzičkim iskustvima. Ne samo da je Musicology rasprodao sve koncerte u jesenjem delu sezone serijala, već je postao i simbol za kulturno skrovište koje ne prestaje da dovodi najveće umetnike svetske jazz, blues, funk, soul i R&B scene u Beograd, i da, osluškujući želje svoje verne publike, stvori zajednicu koja pomaže pri selekciji izvođača i pruža ovom serijalu nesebičnu podršku.

Nezaboravni koncerti, koje su od oktobra do decembra održali francusko-marokanska kantautorka Hindi Zahra, londonski Acid-Jazz pioniri The Brand New Havies, gitarista benda Vulfpeck, Cory Wong i Prinsov bend The New Power Generation, upotpunjeni su karakterističnom aromom i punoćom ukusa Barcaffeespressa, a podrazumevali su i muzičke radionice i posebno organizovana druženja sa muzičarima nakon koncerata koja su ostala u sećanju srpskih muzičara, ali i ljubitelja ovakvog tipa muzičkih uživanja, te su naveli organizatore da nastave sa kreiranjem programa koji će u istoj meri odgovoriti na želje publike i u nastavku sezone.

Prolećni deo sezone serijala otvoriće holandska pop/soul diva, Sharon Kovacs, koja će se prvi put predstaviti beogradskoj publici koncertima u klubu Bitefartcafe, 7. i 8. marta 2020. godine. Mnogi je nazivaju novom Amy Whinehouse, dodajući da ova muzičarka i kantautorka iza svog nesvakidašnjeg imidža skriva glas jedne prave soul legende.

Drugi izvođač koji će se predstaviti na Musicology Barcaffe Sessions serijalu jeste jedan od najpriznatijih i najharizmatičnijih džez umetnika srednje generacije, tenor saksofonista Joshua Redman, koji će održati dva koncerta u klubu Bitefartcafe, 19. i 20. marta 2020. godine. U Beogradu će se na Musicology serijalu predstaviti sa svojim kvartetom koji pored njega čine bubnjar Gregory Hutchinson, pijanista Aaron Goldberg i basista Reuben Rogers.

Nakon toga, 23. aprila 2020. godine u Beograd dolazi petostruki dobitnik Grammy nagrade, neverovatni trubač Terence Blanchard, koji će sa svojim kvintetom E-Collective, održati koncert u beogradskom klubu Bitefartcafe.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima Ticket servisa. www.tickets.rs