PRESTIŽNO PRIZNANJE: Delez Srbija u društvu 100 najboljih poslodavaca na 10 tržišta

8. IX 2022 | Maloprodajnom lancu Delez Srbija juče je svečano uručen sertifikat ‘Poslodavac Partner’ za poseban doprinos u upravljanju ljudskim resursima i programima pogodnosti koje su usmerene ka zaposlenima. Konsultantska kuća Selectio, uz partnersku agenciju HR Xcel, ovo priznanje dodeljuje samo onima koji su postigli najviše u kreiranju kvalitetnog radnog okruženja za sve svoje zaposlene, ističe se u zajedničkom saopštenju sertifikacionog tela i srpskog ogranka Dleza.

Koliko je ovo priznanje prestižno pokazuje podatak da u ovom trenutku ima samo 100 nosilaca sertifikata na čak deset međunarodnih tržišta. Sertifikaciji je prethodila kompleksna analiza internih kompanijskih procesa, a čast da u ime svoje kompanije preuzme priznanje imao je Marko Babić, član Izvršnog odbora i potpredsednik za ljudske resurse i organizacioni razvoj kompanije Delez Srbija.

“Inspirišu nas najbolji na tržištu i baš zato je privilegija, ali i čast biti među kompanijama koje imaju najbolje prakse i inicijative za zaposlene. Ovaj sertifikat našim kolegama je potvrda da rade u kompaniji koja neguje podsticajno radno okruženje, a nama odgovornost da u godinama koje dolaze nastavimo da unapređujemo procese i investiramo u ono najvrednije što imamo. U naše ljude”, rekao je Babić.

Da bi kompanija bila nosilac ovog prestižnog priznanja neophodno je bilo zadovoljiti izuzetno visoke kriterijume u čak pet različitih oblasti koje se tiču odnosa prema zaposlenima.

220909_delez_selectio_2

“Delez je najveći privatni poslodavac u Srbiji sa oko 13.000 zaposlenih što dodatno daje na važnosti priznanju koje su osvojili. Posebno značajne, a najizazovnije kategorije koje pratimo kao što su ‘Uključenost zaposlenih i inspiracija’, kao i ‘Transformacija i rast’, sfere su u kojima se kompanija posebno istakla. Analiza koju smo sproveli pokazala je i njihovu stratešku posvećenost ovim temama, čime je dodatno utvrđeno njihovo nastojanje ka konstantnom unapređenju podsticajnog radnog okruženja”, istakla je Lara Šubić Šuša prilikom uručenja sertifikata ispred Selectio kuće.

U Delezu Srbija ističu da kompanija kontinuirano pruža podršku razvoju zaposlenih kojima omogućava različite programe za napredak u karijeri i dodatnu edukaciju. Samo u prethodnoj godini obezbeđeno je 111.000 sati treninga za zaposlene, a u cilju dodatnog razvoja realizovana su i tri nova razvojna programa za lidere u operacijama kroz koje je prošlo oko 250 zaposlenih. Pored toga, kompanija je pokrenula interni program ‘Tebi više’, radi unapređenja uslova rada za zaposlene u prodavnicama i Distributivnom centru, a sve sa ciljem da kroz ispunjenje obećanja ‘Bolje mesto za rad’, ostvari i obećanja ‘Bolje mesto za kupovinu’ i ‘Bolji komšija’, naglašavaju u Delezu Srbija.