PR: PRONATURE – EKOLOŠKA LINIJA HENKELOVIH PROIZVODA

25. X 2021. | Kompanija Henkel lansirala je prošle godine na tržište inovativnu, ekološku liniju proizvoda pod nazivom ProNature. Ova linija obuhvata proizvode brendova Bref, Clin, Somat i Mer, koji u svom sastavu imaju i do 99,9% obnovljivih prirodnih sastojaka na biljnoj bazi. Takođe, pakovanje je napravljeno od i do 100% reciklirane plastike i kartona. Ovo su samo neki od razloga zahvaljujući kojima Pro Nature proizvodi nose ‘EU Ecolabel’ sertifikat¹, koji se dodeljuje proizvodima i uslugama koji imaju manji uticaj na životnu sredinu od drugih proizvoda iste vrste.

ProNature linija proizvoda deo je Henkelove Strategije održivosti, čiji je jedan od ciljeva da do 2025. godine sva pakovanja imaju mogućnost recikliranja ili ponovne upotrebe².

U skladu sa svojom Strategijom održivosti, Henkel realizuje i projekte sa ciljem da zaštiti najvrednije resurse koje nam je priroda podarila i sačuva ih za buduće generacije. Tako je, drugu godinu zaredom, pod okriljem ProNature linije nedavno realizovan projekat ‘Volim reku, a ti?’ koji je obuhvatao akcije čišćenja šest vodenih bogatstava naše zemlje, tokom kojih je izvučeno blizu 3 tone otpada.

Održiva ambalaža ProNature linije rezultat je globalne strateške saradnje kompanije Henkel sa Bankom plastike, čiji je cilj borba protiv plastike u okeanima.

¹Isključujući Bref kuglice i Mer deteržent

²Sa izuzetkom adheziva, čiji ostaci mogu ometati reciklažu ili kontaminirati tokove recikliranja