POD POKROVITELJSTVOM GOMEXA: Održana 47. Pesnička štafeta

2. VI 2021 |U organizaciji Gradske narodne biblioteke ‘Žarko Zrenjanin’ iz Zrenjanina, u periodu od 17. do 28. maja održana je 47. manifestacija za decu ‘Pesnička štafeta’.

Kompanija Gomex već nekoliko godina aktivno podržava ‘Pesničku štafetu’ i prigodnim poklon paketima iz svog asortimana nagrađuje najbolje mlade pesnike. Podrška nije izostala ni ovog puta, a dobitnici nagrada izrazili su veliko zadovoljstvo poklonima koje im je uručila predstavnica kompanije Gomex.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 55 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata, kao i iz opština Kikinda i Titel. Za razliku od prethodne godine, susreti dece i gostujuće književnice, Nikolete Novak, bili su organizovani u školama, uz poštovanje svih protivepidemioloških mera.

Od oko 1.500 pesama koje su napisane povodom ovogodišnje manifestacije, u uži izbor je ušlo njih 165, dok je na završnoj svečanosti nagrađeno 12 najuspešnijih mladih autora. Proglašenje pobednika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola održano je, po dogovorenom rasporedu, na platou ispred Gradske narodne biblioteke ‘Žarko Zrenjanin’ u utorak, 1. juna, od 11 časova.