PHILIP MORRIS ULOŽIO 20 MILIONA DOLARA U MODERNIZACIJU FABRIKE U NIŠU

12112020-pm

12. XI 2020 | Kompanija Philip Morris uložila je ove godine 20 miliona dolara u svoj proizvodni pogon u Nišu, čime je ukupna investicija ove kompanije u Srbiju dostigla iznos od blizu 900 miliona dolara.

Investicija u proizvodni pogon, namenjena dodatnoj modernizaciji fabrike i nabavci novih mašina za proizvodnju i pakovanje, ima za cilj da isprati višegodišnji, stabilni trend rasta izvoza iz fabrike u Nišu, koji se nastavlja uprkos globalnoj ekonomskoj krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19.

Otvaranjem novih izvoznih tržišta za proizvode kompanije Philip Morris, izvoz iz ove fabrike u Srbiji je uvećan 20 puta u odnosu na period od pre 10 godina.

Generalni direktor kompanije Philip Morris za jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević izjavio je da je niška fabrika od pogona namenjenog proizvodnji za tržište Srbije prerasla u veliki regionalni i svetski proizvodni centar, odakle se izvoze proizvodi u više od 50 zemalja sveta.

“Pozicija koju smo izgradili za 17 godina od privatizacije do danas uvrstila nas je ne samo na listu najvećih izvoznika, već smo postali i drugi najveći uplatilac poreza u državni budžet, kao i centar kompanije Philip Morris za jugoistočnu Evropu iz kog koordiniramo rad većeg broja tržišta. Imamo ambiciozne planove za budućnost, u čemu će nam, siguran sam, kao i do sada, pomoći stabilno poslovno okruženje i predvidivost regulatorne i fiskalne politike”, rekao je Jakovljević.

On je dodao da će povoljna poslovna klima omogućiti da kompanija nastavi sa investiranjem, kako u svoju fabriku u Nišu, tako i u komercijalizaciju proizvoda koji imaju potencijal da naprave veliki pomak u oblasti javnog zdravlja.