PEPSICO ZAPADNI BALKAN I OVE GODINE DOBITNIK TOP EMPLOYER PRIZNANJA

20. II 2020 | Kompanija Marbo Product, koja posluje kao deo globalne kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, i ove godine je dobitnik prestižnog priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kompanija ovo priznanje dobija već šesti put za redom, a na osnovu evaluacije više od 600 najboljih HR praksi koje se tiču upravljanja ljudima i procesima u ljudskim resursima. Ovo prestižno priznanje dodeljuje ‘Top Employers’ Institut iz Holandije.

Kompanija PepsiCo na Zapadnom Balkanu intenzivno investira u zaposlene poštujući ljudska prava, promovišući raznolikost i angažovanost. U kompaniji je kreirano inkluzivno i multikulturalno radno okruženje, a intenzivno se radi i na ravnopravnoj zastupljenosti polova, kroz posebne programe podrške ženskim karijerama. Trenutno u ukupnoj strukturi zaposlenih 46 odsto čine žene, dok se na menadžerskim pozicijama nalazi 48 odsto žena, stoji u saopštenju kompanije.

„Top Employer priznanje šesti put za redom je pokazatelj naše istrajnosti da kreiramo pozitivno radno okruženje za sve zaposlene. Posvećeno radimo na stvaranju jednakih i stimulativnih mogućnosti za sve – za mlade stručnjake na početku karijere, za žene na svim nivoima u organizaciji, kao i zaposlene u našim proizvodnim pogonima i distributivnim centrima širom Zapadnog Balkana. Kroz brojne programe unapređenja liderskih, ali i tehničkih i tehnoloških veština obezbeđujemo našim ljudima široke karijerne mogućnosti, kao i priliku za lični rast i razvoj uz visoke standarde rada. Osim toga, vrednosti iz našeg okruženja prenosimo i na lokalnu zajednicu, pa smo od nedavno postali deo projekta ’Inspiring Girls’, koji za cilj ima osnaživanje devojčica da slobodno i samouvereno biraju svoje buduće profesije kako ne bi podlegle stereotipima, već slobodno ostvarile svoj puni potencijal vodeći se ličnim interesovanjima i talentima“ istakla je Tijana Tadić, senior menadžer ljudskih resursa kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, Baltika i franšizno poslovanje.

PepsiCo u Srbiji neguje i mlade talente i sprovodi programe kojima pomaže mladim ljudima da se profesionalno ostvare i steknu praktična znanja. Neke od inicijativa za razvoj talenata i kontinuiranu edukaciju su PepsiCo Go: Start, program namenjen diplomcima bez radnog iskustva, PepsiCo Go: Challenge program, namenjen diplomcima sa ciljem da razviju i predstave jedinstvenu ideju u industriji grickalica i pića, kao i talent menadžment programi.

Svim zaposlenima u kompaniji Marbo Product dostupni su najbolji primeri prakse implementirani širom sveta, u više u 200 zemalja u kojima PepsiCo grupa posluje, kao i preko 10.000 različitih edukativnih programa koji integrišu savremene tehnologije i tradicionalne pristupe učenju. PepsiCo za svoje talente organizuje programe stručnog usavršavanja u saradnji sa eminentnim svetskim univerzitetima. Osim toga, kompanija u Srbiji učestvuje u jednom od prvih programa dualnog obrazovanja mehatroničara, pružajući zaposlenima u proizvodnji priliku da steknu savremena, visoko tražena i deficitarna znanja iz oblasti mašinstva i elektronike, kažu iz kompanije.