PEPSICO DOBITNIK NACIONALNOG PRIZNANJA BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

452022-pepsico

4.V 2022 | Kompanija PepsiCo dobila je prvu nagradu na konkursu za nacionalno priznanje za bezbednost i zdravlje na radu za 2021. godinu. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a povodom obeležavanja ’28. aprila’, Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji.

Na svečanoj dodeli, kompanija PepsiCo prepoznata je kao poslodavac koji doprinosi i kontinuirano unapređuje uslove rada svojih zaposlenih, istovremeno brinući za njihovu bezbednost na radnom mestu.

Priznanja je dobitnicima uručila Darija Kisić Tepavčević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a kompanija PepsiCo je dobitnik Povelje ’28. april’ za pravna lica sa više od 250 zaposlenih i prvo mesto deli sa kompanijom NIS.

“Kompanija PepsiCo kontinuirano ulaže i radi na unapređenju uslova za rad, a sve u cilju da se zaposleni uvek osećaju bezbedno i motivisano na radnom mestu. U središtu našeg poslovanja, i kao deo globalne pep+ strategije održivog razvoja, nalaze se upravo ljudi, kao jedan od najvažnijih resursa. Posebno smo ponosni na našu fabričku ambulantu u Magliću, dostupnu za sve naše zaposlene”, rekao je Željko Šaravanja, menadžer lanca snabdevanja, koji je i odgovoran za razvoj i implementaciju svih HSE aktivnosti u ovoj kompaniji.

Ulaganje u poslovanje ide rame uz rame sa ulaganjem u zaposlene, a kompanija PepsiCo će i ubuduće razvijati programe i strategije koje u centar poslovanja stavljaju pre svega brigu o zaposlenima, njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju, poštujući istovremeno inkluziju i različitost.