#PANCON2022: Savremena rešenja za uspešno poslovanje

2. VI 2022 | Pantheon 2022 konferencija održana je u Beogradu pred oko 300 posetilaca, a veliki broj stručnjaka dao je svoja aktuelna zapažanja na temu sigurnih, digitalno povezanih preduzeća i izazova koji su se našli pred kompanijama u godini velikh promena.

Na samom početku, okupljenima u beogradskom hotelu Mona Plaza obratio se gospodin Miodrag Ranisavljević, direktor kompanije Datalab SR.

On je rekao da je za nama prilično dinamičan period u kome smo morali da prekinemo uobičajene obrasce, brzo da reagujemo i da shvatimo kako u budućnosti treba da radimo drugačije da bismo mogli da nastavimo uspešno poslovanje.

“Predviđanje budućnosti je uvek nezahvalan zadatak, ali je neophodan. Kako bismo se pripremili za predstojeće krize, potrebna je dobra organizacija, praćenje protoka novca, prikupljanje svih neophodnih informacija”, rekao je Ranisavljević. On je istakao da se sa povećanjem kompleksnosti naših sistema povećava i nivo izazova i postavio je pitanje ravnoteže između digitalnog i analognog u današnjem poslovanju.

Ekspert za sajber bezbednost, Vladan Todorović, demonstrirao je uživo hakerske napade i rekao da je u prethodnom periodu u Srbiji za oko 500 procenata povećan broj napada.

Predavanje pod nazivom Savremena ICT rešenja za uspešno poslovanje, gospođe Milke Perišić-Radivojević iz Telekoma Srbija otvorilo je drugi deo konferencije posvećen predavanjima i radionicama.

Ona je pričala o procesu digitalne transformacije od početaka, od izbora domena, web i hosting servera, do programa za upravljanje poslovanjem, o upravljanju kadrovima preko bezbednosti i podrške, a zatim i predstavila portal oblaci.rs, koji kompanijama može pomoći u ovom procesu pružanjem različitih rešenja. Predstavljen je i servis ePismonoša koji omogućava evidenciju ugovora, slanje i verifikaciju elektronskih dokumenata i pruža adekvatan regulatorni okvir koji će uskoro biti u komercijalnoj upotrebi, kao i rešenje za menadžment zaposlenih Kadrovska.rs.

Ispred partnera konferencije, Moj eRačun, Nenad Solujić, govorio je o tome kako Moj-eRačun trenutno sarađuje sa preko 2.500 klijenata iz različitih industrija i istakao ekološki aspekt prelaska na ovakvo rešenje. Među benefitima ističe se standardizacija poslovanja, smanjena mogućnost greške, ušteda novca i vremena.

U završnom delu konferencije #PANCON2022, fokus je stavljen na nekoliko ključnih tema – cloud, bezbednost, upravljanje platama i kadrovima. Konferencija je zaključena predavanjem o upravljaju podacima u oblasti kredita i lizinga.

Konferencija je zatvorena predavanjima o print rešenjima, predavača Tvrtka Ljubića iz kompanije Epson i Goran Šulića iz Datalaba koji je predstavio čarobnjaka za kredite i lizing, nakon čega je usledila nagradna igra generalnog sponzora konferencije Telekom Srbija.