STRATEŠKO PARTNERSTVO: Otvorene tri Idea Express radnje u Beogradu na Glovo aplikaciji

23. XI 2022 | Glovo, jedna od vodećih svetskih aplikacija koja omogućava pristup različitim kategorijama proizvoda, najavljuje nastavak strateškog partnerstva sa brendom Idea. Ova dva brenda su, u okviru partnerstva, otvorile tri prodavnice Idea Express u Beogradu sa ponudom proizvoda koji se naručuju isključivo onlajn, u aplikaciji Glovo.

Pristupom odeljku Idea Express u aplikaciji Glovo, kupcima iz Beograda je dostupno preko 2.500 različitih proizvoda iz različitih kategorija, kao što su: voće i povrće, piće, mlečni proizvodi, grickalice, slatkiši, lična higijena, sredstva za čišćenje i još mnogo toga, uz veoma brzu isporuku.

Marketi su prosečne površine od 350 kvadratnih metara i funkcionisaće kao Micro Fulfillment Center (MFC), komercijalni prostori koji su posebno dizajnirani za kupovinu u blizini, a koji nude potrošačke proizvode i još mnogo toga, uz isporuku kraću od 30 minuta, čime će se kupcima omogućiti brži pristup proizvodima različitih kategorija, svakodnevno u toku cele godine.

Tri marketa Idea Express koji su dostupni u Beogradu su strateški pozicionirani kako bi se obezbedila optimalna pokrivenost u glavnom gradu, a korisnicima će biti dostupna i mogućnost ličnog preuzimanja.

Novi Idea Express marketi se nalaze na Dorćolu, Novom Beogradu i Zvezdari i pokrivaju 80% lokacija za isporuku u glavnom gradu preko aplikacije Glovo. Proizvodi iz Idea Express marketa dostupni su korisnicima za naručivanje svakog dana, od ponedeljka do nedelje, u periodu od 08.00 do 00.00h.

“Pokretanje Idea Express marketa na srpskom tržištu i prelazak na novu fazu ultra brze isporuke su veoma značajni za nas. Ovaj novi maloprodajni koncept je osmišljen i kreiran u skladu sa potrebama naših korisnika i predstavlja direktan odgovor na promene u njihovim navikama i potrebama za trenutnu isporuku proizvoda. Zahvaljujući dobrom poslovanju u prodavnicama, naš tim će pripremiti porudžbinu kupca za manje od tri minuta i isporučiti je na kućni prag za manje od 30 minuta. Sa ove tri prodavnice, oblast isporuke Idea Express pokrivaće više od 80% Beograda, čime će se zagarantovati kvalitet i isporuka proizvoda kupcima na vreme”, rekao je Branimir Đurović, generalni direktor kompanije Glovo Srbija.

“Kompanija Mercator-S u skladu sa svojom strategijom razvoja ecommercea nalazi načine kako da kupcu ponudi nova rešenja za porudžbinu i isporuku traženih proizvoda. Idea Ekspress marketi su nešto sasvim novo za naše kupce i znače još bržu kupovinu preko Glovo aplikacije i dostavu porudžbine za 30 minuta na željenu adresu. Ovi marketi su kreirani da ponude još bolja rešenja za potrebe naših kupaca, a pored brzine dostave radili smo i na unapređenju razvoja asortimana i potrošačima ponudili više od 2.500 artikala koji su potrebni i interesantni našim kupcima. Konstantnim radom na razvoju asortimana i digitalizacijom rešenja želimo da budemo prvi izbor kada je u pitanju onlajn kupovina”, objasnila je Maja Veselinović, direktor E-commerce u kompaniji Mercator-S.

Prema rečima oba brenda, budući planovi partnerstva uključuju dalje širenje mreže Idea Express marketa u nove gradove i stalno unapređenje asortimana, u skladu sa potrebama kupaca.