ODRŽANA SVEČANA DODELA PRIZNANJA U OKVIRU KAMPANJE ‘NAJBOLJE U SRBIJI’

28. III 2024. | U sredu, 27. marta 2024. godine, u Velikoj sali Medija centra u Beogradu, u okviru kampanje ‘Najbolje u Srbiji’, svečano su uručena priznanja ‘Miljenik potrošača’, ‘Moj izbor’ i ‘Dobročinitelj’.

Priznanja ‘Miljenik potrošača’ se dodeljuju isključivo na osnovu glasova potrošača omiljenim brendovima na srpskom tržištu, bez obzira na poreklo brendova ili poreklo kompanija u čijem vlasništvu se ti brendovi nalaze. Ove godine nagrade su uručene po četvrti put, a osvojili su ih: Ceresit u kategoriji Građevinarstvo, Lidl Srbija u kategoriji Trgovina, Smoki u kategoriji Grickalice, neXt u kategoriji Bezalkoholni napici i Legend World Wide u kategoriji Odeća i proizvodi od tekstila.

Priznanja ‘Moj izbor’, koja se dodeljuju najboljim domaćim proizvodima i brendovima, ove godine uručena su po četrnaesti put, a potrošači su odlučili da nagradu ‘Moj izbor’ dobiju: Dijamant u kategoriji Ulje, prilozi i prelivi, Zlatiborac u kategoriji Meso i mesne prerađevine, Zaječarsko u kategoriji Pivo, Merix u kategoriji Kozmetika i sredstva za higijenu i Dunav osiguranje u kategoriji Osiguravajuća društva. Forma Ideale osvojila je najviše glasova potrošača u kategoriji Nameštaj, a Plazma keks u kategoriji Slatkiši.

U okviru svečanosti uručene su i nagrade ‘Dobročinitelj’, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji. Cilj akcije ‘Dobročinitelj’ jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Dobitnici priznanja ‘Dobročinitelj 2024’, za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2021, 2022. i 2023. godine su: dm drogerie markt d.o.o, Wiener Städtische osiguranje a.d.o, Banca Intesa a.d, Heineken Srbija d.o.o, Kompanija Bambi a.d. i Banka hrane Vojvodina.

Priznanje za kontinuirani doprinos zajednici pripalo je Naftnoj industriji Srbije za 15 godina sprovođenja programa ‘Zajednici zajedno’, putem kog kompanija doprinosi razvoju 13 lokalnih zajednica u našoj zemlji, a Zlatnu plaketu ‘Dobročinitelj’ zasluženo je osvojilo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, za svoj nemerljivi doprinos i podršku ne samo deci, već i svim porodicama koje sa svojim najmlađima prolaze kroz ovu vrstu lečenja.

Kampanju ‘Najbolje u Srbiji’ već četrnaest godina organizuje udruženje ‘Moja Srbija’ u saradnji sa Centrom potrošača Srbije i uz podršku Grada Beograda.