NIS PRIPREMIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE ZA NAJMLAĐE

26. XII 2019 | Novogodišnji praznici su vreme ljubavi, sreće i darivanja. Zato su, kao i svake godine uoči novogodišnjih praznika, zaposleni NIS-a organizovali pakovanje novogodišnjih paketića za decu. Rukovodeći se izrekom ‘Najviše ima onaj koji puno daje’, pripremili su darove za mališane iz domova bez roditeljskog staranja ‘Kolevka’ u Subotici, ‘Jefimija’ u Kruševcu, ‘Stanko Paunović’ u Negotinu, ‘Spomenak’ u Pančevu i ‘Duško Radović’ u Nišu.

U novogodišnji duh darivanja uključili su se i prvotimci Košarkaškog kluba ‘Partizan’ – Stefan Birčević, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, kao i predsednik kluba KK ‘Partizan’ Ostoja Mijailović koji su se pridružili NIS-ovim volonterima u pripremi unikatnih poklona.

Jer, ove godine, svako dete dobiće poklon prema sopstvenoj želji. Volonteri NIS-a ‘otkrili’ su ih organizujući kreativne radionice pod nazivom ‘Nacrtaj svoj paketić želja’ na kojima su mališani kroz glumu, crtanje, pevanje i recitovanje poželeli lutke, knjige, autiće, bicikle, slušalice… Tako je u svaki paktić spakovano i malo dečije nade i razigrana dečije duše.

Jedna želja ovoj deci ipak, bila je zajednička – da se volonteri vrate i ponovo druže sa decom. Na takvu poruku NIS-ovi volonteri su odgovorili toplo, prijateljski i lično napisali svakom detetu čestitku i prikačili je za paketić.

Ono što su deca poklonila volonterima ne može da stane u jedan paketić, fotografiju ili priču. Iskrenost, radost, smeh i mnogo ljubavi u jednom zagrljaju i pogledu. Tako je NIS u ovoj godini postao bogatiji za 258 novih drugara iz Domova za decu bez roditeljskog staranja. I neka ih bude što više u narednoj godini!

Osmesi na dečijim licima biće najveći poklon volonterima NIS-a kada se ovih dana budu uputili put Kruševca, Subotice, Negotina, Pančeva i Niša da uruče novogodišnje darove, a praznici će postati izvor veselja i za one kojima je potrebna posebna podrška, ljubav i pažnja.