NIS: POMOĆ UGROŽENIM OPŠTINAMA U SRBIJI

7. VII 2020 | Kompanija NIS donirala je više od 33.000 litara pijaće vode opštinama Ivanjica i Blace, čiji su žitelji danima bili bez vode za piće iz gradskog vodovoda.

“NIS već godinama pomaže lokalnim zajednicama u Srbiji i uvek smo spremni da pružimo podršku kada je to najpotrebnije. Čim smo čuli za probleme sa kojima se suočavaju Ivanjica i Blace, organizovali smo se i odlučili da pomognemo tako što ćemo donirati pijaću vodu koju proizvodi naša kompanija. Sigurni smo da ćemo na ovaj način doprineti da žitelji ove dve opštine lakše prevaziđu nevolju sa kojom su se suočili, a mi ćemo i dalje biti spremni da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo građanima Srbije”, izjavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

U akciju doniranja vode za piće Jazak aktivno su bili uključeni i volonteri NIS-a u okviru Kluba volontera, čime se nastavljaju humanitarne akcije kompanije NIS i njenih zaposlenih, u cilju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kompanija NIS od 2009. godine pod sloganom ‘Budućnost na delu’ organizuje i učestvuje u humanitarnim aktivnostima kojima se rešavaju akutni problemi građana, ali i generalno unapređuje život u lokalnim zajednicama u koje je do sad uloženo više od 3,8 milijardi dinara.