NESTLÉ U SRBIJI ZA OSAM GODINA ULOŽIO VIŠE OD 400.000 EVRA U EDUKACIJU DECE O PRAVILNOJ ISHRANI

7. XI 2018 | Kompanija Nestlé objavila je početak nove, osme sezone projekta ‘Zdravo rastimo’, koji sprovodi u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije sa ciljem poboljšanja znanja đaka osnovnih škola o pravilnoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti. U ovoj školskoj godini, osim 6.700 đaka sedmog razreda, projekat će dodatno vršnjačkom edukacijom obuhvatiti 13.700 učenika trećeg i četvrtog razreda, ukupno dostižući rekordan broj od 20.400 dece uključenih u projekat.

“U osam sezona, koliko se ‘Zdravo rastimo’ sprovodi u školama širom Srbije, učešće u njemu uzelo je više od 380 škola i preko 45.500 učenika, a kompanija Nestlé je samo u Srbiji uložila više od 400.000 evra u obrazovanje dece o zdravim životnim navikama. U regionu – Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – Nestlé je u ovaj projekat uložio više od milion evra”, istakla je Irena Kurtanjek, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Nestlé i dodala: ” Brojke pokazuju kako naš projekat prevazilazi svoju početnu ideju i postaje ceo pokret usmeren na vršnjačku edukaciju, što je jedan od najefikasnijih načina učenja u mlađem dobu”.

Do danas, znanje o pravilnoj ishrani učesnika programa, koje se svake godine evaluira u saradnji sa Institutom za javno zdravlje ‘Dr Milan Jovanović Batut’, poboljšalo se za prosečno 14%.

‘Zdravo rastimo’ se sprovodi u saradnji sa osnovnim školama širom Srbije, a nastavnici fizičke aktivnosti su edukatori koji tokom školske godine sprovode zanimljive i korisne aktivnosti kako bi deci približili značaj brige o sopstvenom zdravlju. Propisima kompanije Nestlé, zabranjeno je korišćenje i pominjanje proizvoda u okviru aktivnosti ‘Zdravo rastimo’, i u skladu sa tim učesnici programa ni na koji način nisu izloženi marketingu ili promociji kompanije.

Kompanija Nestlé izuzetno je posvećena poboljšanju svakodnevnih navika i zdravijem životu, i na globalnom nivou pomaže milionima dece da razviju zdrave navike u ishrani, pravilno se hrane i uživaju u vežbanju. ‘Zdravo rastimo’ je deo inicijative ‘Nestlé za zdraviju decu’ kojom se kompanija obavezala da će do 2030. godine na globalnom nivou pomoći da 50 miliona dece vodi zdraviji život, u želji da pomogne izgradnji bolje i zdravije planete.