NELT OTVORIO CANDY FACTORY U ANGOLI

26. X 2022 | Fabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, članica srpske Nelt grupe iz Beograda, svečano je otvorena u Luandi, u Specijalnoj ekonomskoj zoni.

Svečanom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i Ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike.

“Investicije u novu fabriku su preko 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dve godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka”, izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsednik Nelt grupe za afrička tržišta.

Nelt grupa na svim tržištima Afrike na kojima posluje nastoji da implementira inovacije i savremene tehnologije, kako bi ostvarila vrhunski kvalitet usluga i poslovanja.

“Candy Factory ima ambiciju da bude nacionalno i regionalno prepoznata kao kompanija koja proizvodi angolske brendove. Verujem da ćemo snažno uticati na rast kategorije bombona, lizalica i žvaka, i da ćemo za ubrzo preuzeti vodeću ulogu u ovoj kategoriji sa 20% tržišnog udela”, najavila je Milena Kiselički, direktor operacija i razvoja Candy Factory.

Nelt je u saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz svesrdnu pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, realizovao ovaj greenfield projekat u roku od tri godine.

Nelt grupa posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gde zapošljava preko 500 ljudi. Bavi se distribucijom svojih brendova Neoplanta i Fabrike dečije hrane i proizvoda globalno prepoznatih korporacija, kao što su P&G, Mars, Nestlé, Colgate, Heineken, SC Johnson, Dr. Oetker, Ferrero, Beiersdorf i druge.

Globalno, Nelt grupa se sastoji od 18 kompanija koje posluju na 12 tržišta u Evropi i Africi sa 4.500 zaposlenih i godišnjim prometom od preko jedne milijarde evra.