NELT INVESTIRAO 15 MILIONA EVRA U INFRASTRUKTURU

4122019-neltGrupa

4. XII 2019 | Nelt grupa investirala je 15 miliona evra u regionalne integrisane logističke usluge. Zahvaljujući fokusu na optimizaciji procesa i ulaganju u ljude, kompanija će u 2019. godini ostvariti prihod od 950 miliona evra.

“Uprkos izazovima, planiramo dalja ulaganja u unapređenje usluga, nove tehnologije i optimizaciju procesa. Želimo da nastavimo sa organskim rastom, povećamo efikasnost i stvorimo dodatnu vrednost kroz kreiranje ili akviziciju novih FMCG i farmaceutskih brendova. Istovremeno, nastavićemo da podržavamo projekte koji se tiču obrazovanja i profesionalnog osnaživanja mladih ljudi na svim tržištima na kojima poslujemo”, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt grupe.

Nelt, takođe, nastavlja ulaganje u zaposlene, kako u njihov profesionalni razvoj pružajući im priliku za usavršavanje kroz interne i eksterne obuke, tako i kroz niz benefita kojima podiže standarde uslova za rad, poput kompanijskog lekara, privatnog zdravstvenog osiguranja, posebne brige o porodiljama i slično. Uvodeći aplikaciju ‘Puls’ za instant feedback, zaposleni u Neltu imaju priliku da digitalizuju međusobnu komunikaciju i time u realnom vremenu utiču na svoj, i razvoj svojih kolega.

Za kompaniju, 2019. je bila godina priznanja. Na Sarajevo Business forumu, Nelt je primio prestižnu regionalnu nagradu ‘Business of the year’, dok je za izuzetnu saradnju i doprinos u razvoju kineskog projekta ‘Jedan pojas, jedan put’ kompanija dobila nagradu ‘Brand Leader Award 2019′. Kao rezultat činjenice da je digitalizacija strateško opredeljenje kompanije, na ovogodišnjoj konferenciji Srpske logističke asocijacije, Nelt je dobitnik nagrade ‘Vrhunski logistički projekat godine’ za  implementaciju SymphonyRetail AI alata, kojim se obezbeđuje automatsko upravljanje zalihama. Za doprinos Nelt grupe u realizaciji projekata usmerenih na edukaciju i usavršavanje mladih, kao i podršku u inovativnim projektima u oblasti kulture, kompaniji je dodeljeno priznanje za ‘Najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici’.