MONDELĒZ UZ POMOĆ OREO KEKSA POSTAVIO GUINNESS SVETSKI REKORD

3. II 2020 | Kompanija Mondelēz International je objavila da je postavila svetski Guinness rekord  konzumiranjem Oreo keksa u isto vreme, na više mesta. Događaj je bio koordiniran tako da proslavi veliku prekretnicu za brend Oreo koji je do kraja 2019. postigao 3,1 milijardu dolara godišnjih čistih prihoda.

Postavljanje rekorda započeto je 30. januara, kada je Mondelēz International tim širom sveta pozvan da istovremeno ritualno zavrti, poliže i potopi Oreo keks, uz uživo emitovanje. Zaposleni na 55 lokacija u 32 zemlje učestvovali su u ovom događaju, postavljajući novi rekord sa 5.066 ljudi koji istovremeno jedu ovaj keks.

“Izuzetno smo ponosni što obeležavamo ovako značajan trenutak u prodaji brenda Oreo i iskoristili smo snažan momenat da ovo dostignuće napravimo sa celom porodicom Mondelēz Internationala širom sveta”, rekao je Dirk Van de Put, predsednik i izvršni direktor kompanije.

Oreo je jedan od najomiljenih brendova keksa na svetu, dostupan u više od 100 zemalja. Predstavlja najveći brend u vlasništvu Mondelēz International i jedan od brendova u vlasništvu kompanije vredan šest milijardi američkih dolara, uz Milku, Cadbury Dairy Milk, Ritz, Trident i Halls.