MOJA KRAVICA ŠKOLSKI PRIBOR ZA ĐAKE BEZ RODITELJSKOG STARANJA

30. VIII 2018. | Imlek je u susret novoj školskoj godini obradovao svu decu školskog uzrasta od prvog do osmog razreda iz Prihvatilišta za decu kao i iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.  Svi đaci bez roditeljskog staranja sa teritorije Beograda na poklon su dobili Moja Kravica rančeve sa sveskama, pernicama, olovkama, ali i Moja Kravica mlečne paketiće sa proizvodima.

Srećan povratak u školske klupe đacima je poželela i regionalna menadžerka za odnose s javnošću kompanije Imlek, Marija Malović i istakla: “Želeli smo da đacima ulepšamo početak nove školske godine, kao što to radimo godinama unazad, a Moja Kravica pokloni sada su stigli u ruke dece kojima svaki oblik pažnje izuzetno mnogo znači. Nadamo se da će im školski pribor pomoći u savladanju gradiva, dok će u pauzama uživati u našim proizvodima. Imlek godinama brine o deci bez roditeljskog staranja putem različitih donacija, ali i organizacijom proslava za obeležavanje praznika poput novogodišnjih i božićnih. Ova donacija samo je jedna od mnogih kojima Imlek pruža podršku najmlađima želeći da im obezbedi sigurno okruženje i zdravo odrastanje”.

Uručenju donacije prisustvovao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić i izjavio: “Zrelost jednog društva ogleda se u izgledu institucija koje brinu o najugroženijim kategorijama stanovništva. Deca bez roditeljskog staranja svakako spadaju u tu grupu, a Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, poznatiji kao Zvečanska, brine o skoro 530 mališana. O njima vodi računa gotovo 380 zaposlenih, a danas je kompanija Imlek”, sa kojom Grad odlično sarađuje, donirala školski pribor za svu decu koja pohađaju osnovnu školu. Na taj način će situacija u kojoj se nalaze biti donekle olakšana. Grad Beograd je u prethodne tri godine uložio u ovaj centar oko 10 miliona dinara i nastavićemo da ulažemo ne samo budžetskim sredstvima već i kroz pomoć društveno-odgovornih kompanija. Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima u Centru, jer posao koji rade se ne može adekvatno kompenzovati novcem. Ovaj posao može da se radi samo sa velikom ljubavlju i to je jedini način da se ovoj deci pomogne da prebrode izuzetno težak period u kojem se nalaze. U ime Grada Beograda zahvaljujem kompaniji Imlek na donaciji, a druge kompanije pozivam da odreaguju i pridruže nam se u narednim akcijama ovog tipa. Svoj deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, koja pohađaju školu, želim da uspešno okončaju svoje obrazovanje i nakon toga postanu vredni članovi našeg društva”.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević tom prilikom istakla je: “Izuzetno mi je drago da pored nas i drugi žele da pomognu deci štićenicima centara za zaštitu i stoga dugujem zahvalnost kompaniji Imlek koja nam stalno pruža podršku. Takođe, raduje me činjenica da Imlek pored svoje tržišne orijentisanosti pronalazi način i za društvenu odgovornost čime umnogome doprinosi sveukupnom boljitku naše zajednice. Osmesi ovih mališana govore najbolje, a verujemo da će oni sada biti dodatno motivisani za učenje i da će njihove Moja Kravica sveske biti prepune dobrih ocena”.