MK Group obradovala novogodišnjim poklonima Zajednicu mladih pri SOS Dečijem selu

27. XII 2021. | MK Group je obradovala novogodišnjim poklonima devojke i mladiće iz ‘Zajednice mladih’ pri SOS Dečijem selu u Kraljevu. Akcija se tradicionalno organizuje otkako je kompanija pre 9 godina izgradila ‘Kuću za mlade’, čime je trajno omogućila humanije uslove za odrastranje tinejdžera bez roditeljskog staranja, a poklone je uručio Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Groupa.

“Saradnja MK Groupa i organizacije SOS Dečija sela Srbija ušla je u prvu deceniju. Od 2012. do danas, kompanija i porodica Kostić, pružaju nam snažnu podršku u stvaranju boljih uslova života za decu i mlade o kojima brinemo. Izgradnja ‘Kuće za mlade’ bio je prvi u nizu projekata koje smo zajednički realizovali, a danas, punih deset godina kasnije, u kompaniji MK Group imamo pouzdanog partnera koji u svim segmentima podržava naš rad sa mladima, ali i druge programe koje realizujemo u lokalnim zajednicama širom Srbije. Presrećni smo što je gospodin Kostić i pored obaveza koje prate kraj godine uspeo da izdvoji vreme i provede dan u druženju i razgovoru sa našim srednjoškolcima i studentima. Za njih je ovo prilika da u neformalnoj atmosferi uče od jednog od najboljih menadžera Srbije koga, zbog prirode odnosa, doživaljavaju kao člana porodice. Upravo u porodičnom duhu protekao je i ovaj susret”, rekla je Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka organizacija SOS Dečija sela Srbija.

Kompanija MK Group je do sada u SOS Dečija sela Srbija uložila više od 300.000 evra kroz razne vidove pomoći, kao što su zimovanja na Kopaoniku, sportska oprema, edukativne radionice, IT oprema i mnoge druge. Do sada je u Zajednici mladih boravilo više od 60 devojčica i dečaka bez roditeljskog staranja, a trenutno u njoj boravi preko 20 srednjoškolaca i studenata.