MK GROUP: BESPLATAN ODMOR ZA LEKARE CELOG REGIONA U LUKSUZNIM HOTELIMA

26. V 2020 | Kompanija MK Group daruje besplatan trodnevni odmor za medicinske radnike u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Tokom juna, jula i avgusta, lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju, Golniku i Zagrebu moći će da se odmore i relaksiraju u luksuznim hotelima Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu i Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji.

Prilikom primopredaje donacije za lekare iz Srbije, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar je istakao: “Zahvaljujem MK Groupu što je na svom radaru imao zdravstvene radnike i hvala što su im omogućili da se u njihovim objektima oporave od napornog rada, onoga što su uradili i rezutata koje su postigli. Siguran sam da će taj boravak značiti radnicima i da će se dobro oporaviti, a nakon toga vratiti svojim obavezama i nastaviti da brinu o zdravlju naših građana”.

“Pandemija korona virusa je pokazala da društvena odgovornost kompanija nije i ne može biti samo izraz dobre volje kompanija, već da je to nužnost ako želimo imati humano i odgovorno društvo. Upravo sa tom idejom, kompanija MK Group je u toku leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Posebno nam je drago što ćemo u našem hotelu Grand na Kopaoniku ugostiti 250 zaposlenih Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine. Ovo će biti naš mali doprinos u borbi protiv pandemije i istovremeno izraz naše duboke zahvalnosti za najveći teret koji su u toj borbi upravo podneli lekari i drugo medicinsko osoblje”, izjavio je Jovan Purar, direktor MK Groupa.

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti pri Kliničkom centru Srbije, pohvalio je ovaj gest pažnje i poštovanja prema medicinskim radnicima. “Boravak u vašem hotelu značiće zdravstvenim radnicima koji mesecima nisu imali ni jedan slobodan dan. Hvala vam što ste prepoznali naš značaj i napore, i našli snage u okviru svojih mogućnosti i na indirektan način dali svoj doprinos u borbi protiv virusa”, rekao je doc.dr Stevanović prilikom uručenja vaučera za boravak lekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine prof.dr Edita Stokić rekla je da joj je drago što je MK Group odlučio da nagradi medicinske radnike i oda im priznanje: “Hvala vam što će zdravstveni radnici u vašem hotelu moći da se odmore i u uz razne aktivnosti koje ovaj hotel pruža pripreme za nove zadatke”.

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, odmah na početku proglašenja vanrednog stanja u zemlji priključio se borbi protiv virusa COVID-19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’. Takođe, MK Group i njene kompanije članice su tokom pandemije izdvojile gotovo pola miliona evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za stanovništo Srbije. Istovremeno, pomenute kompanije su donele odluku da ne koriste mogućnosti koje proizilaze iz uredbi koje je Vlada usvojila za pomoć privredi i time ostavila na raspolaganje pet miliona evra budžetu Republike Srbije. Za obezbeđivanje ovog besplatnog odmora za regionalne lekare izdvojeno je 200.000 evra i ovaj projekat predstavlja krunu svih dosadašnjih aktivnosti koje je MK Group realizovao tokom pandemije izazvane korona virusom.

Video:

https://vimeo.com/422851274