MINISTARSTVO ODBRANE ZAHVALILO DOMAĆIM PRIVREDNICIMA KOJI SU POMOGLI U BORBI SA KOVID-19

1952020-ministarstvo odbrane

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

19. V 2020 | Ceremonija svečanog uručivanja vojnih priznanja i zahvalnica kompanijama, pojedincima i medijima koji su donirali sredstva i pružili podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19, održana je 18. maja u Domu Garde na Topčideru.

“Hvala vam što ste nam u ovom teškom trenutku pokazali svoje najbolje i najlepše lice, što ste pokazali da u ovoj zemlji niko nije, neće i ne sme biti sam, što ste pokazali da ste tu i kada se pažnja izgubi, svetla ugase, kamere okrenuo svoje objektive”, rekao je nagrađenima ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na svečanosti, u znak priznanja za uspešnu saradnju, ministar Vulin uručio je vojne spomen medalje za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije preduzećima Termomont d.o.o. Beograd, Infrastructure Development and Construction d.o.o, Gazprom Neft, Milan Blagojević – Namenska a.d. Lučani, hotelu Hilton Belgrade, Zastava Tervo Kragujevac, Messer Tehnogas a.d. Beograd, Unionclean d.o.o. Beograd, Prva Iskra – Namenska proizvodnja a.d. Barič, DIS d.o.o. i kompaniji Yumco a.d. Vranje.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je plakete Ministarsva odbrane predstavnicima kompanija Sigma d.o.o. Kula, Trefoil inženjering d.o.o, Kleemann Liftovi, hotel Slodes Rakovica, Prva petoletka – Namenska a.d. Trstenik, Fond B92, Mercator-S Novi Sad, Vinex Etil d.o.o. Zrenjanin, Knjaz Miloš a.d. Aranđelovac, Mlekara Šabac a.d. Šabac, Fructus d.o.o, Phuket d.o.o, Ivox d.o.o. Smederevo, Polipak d.o.o. Batočina, Mozzart d.o.o, JKP Vodovod Sremska Mitrovica, Firefly Productions d.o.o. Beograd, Maći-001 d.o.o, Millennium Team, HIP-Petrohemija Pančevo i kompniji Espresso expres d.o.o.

Zamenik generalnog direktora kompanije NIS Vadim Smirnov istakao je da mu je veoma velika čast što je na današnjoj svečanosti u prilici da primi priznanje u ime kompanije Gazprom Neft, koja je odmah po uvođenju vanrednog stanja odlučila da pomogne Republici Srbiji u vidu donacije.

“Sasvim prirodna je ta pomoć, jer kad pričamo o bezbednosti, prvo o kome pričamo je Ministarstvo odbrane, ali i naša kompanija je bitna karika kada pričamo o energetskoj bezbednosti. Sa Ministarstvom odbrane negujemo saradnju već niz godina”, naglasio je Smirnov dodajući “da ta saradnja ide od duše” i da se smatraju obaveznim da pomognu Vojsci, koja svaki put pokazuje koliko je kao instituticija značajna za našu zemlju i koja uvek tu kada je teško, a da je donacija bila način da se olakša njihov posao.

Povodom dodele DIS-u medalje za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije, iz te kompanije su poručili: “Želeli smo da u teškim okolnostima, sa kojima se suočava država, pomognemo i pružimo podršku zdravstvenim institucijama, medicinskom osoblju i pacijentima koji su se borili sa Covid-19. Pozvali smo sve druge društveno-odgovorne kompanije na isti gest, u skladu sa mogućnostima. Bili smo solidarni, humani, pokazali da postoji zajedništvo celokupnog sistema i da smo se do kraja ponašali odgovorno. Hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, bila nam je čast da budemo deo svečane ceremonije, a pre svega nam je bila čast što smo se zajedno borili na suzbijanju zarazne bolesti Covid-19″.

U ime kompanije Knjaz Miloš priznanje je primila Milana Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove te kompanije, koja je zahvalila Ministartsvu odbrane i Vojsci Srbije na dobijenom priznanju.

“Zahvalni smo na prilici da kontinuiranim snabdevanjem vode podržimo pacijente, medicinsko osoblje i Vojsku Srbije u ovoj velikoj borbi. Iskreno se nadamo da je ta borba najvećim delom iza nas, a naši sugrađani i naša država mogu uvek da računaju na kompaniju Knjaz Miloš da im se nađe i u dobrim i u izazovnim vremenima”, istakla je Milana Petrović dodajući da je ta kompanija po uspostavljanju vanrednog stanja sve kovid bolnice, a kasnije i privremene bolnice snabdevala vodom.

Prema njenim rečima, priznanje koje je ta kompanija danas dobila pokazatelj je da je ta podrška značila, a zasluga, kako je rekla, pripada svim zaposlenima u kompaniji Knjaz Miloš, zbog njihove odgovornosti i solidarnosti.