L’ORÉAL NA VIVATECHU

13. VI 2023 | L’Oréal i ove godine na Viva Technology događaju u Parizu predstavlja seriju Beauty Tech inovacija dizajniranih da omoguće ‘lepotu za sve i za svakoga’. Ističući lepotu kao pokretača individualnog i kolektivnog dobra, inovacije obuhvataju pametne i održive beauty novitete i digitalne usluge, kao i dijagnostičke uređaje koji rade na osnovu digitalnih podataka – za inkluzivnu, personalizovanu i virtuelnu lepotu.

Rešenja u centru pažnje na L’Oréalovom štandu dokazuju ekspertizu kompanije u korišćenju moći podataka, tehnologije i veštačke inteligencije kako bi se pomoglo potrošačima da budu bolje informisani i dobiju pristup kozmetičkim proizvodima i uslugama personalizovanim prema njihovim specifičnim potrebama.

“Ove godine na VivaTechu predstavljamo izuzetne Beauty Tech inovacije koje imaju snažan pozitivan uticaj”, rekao je Nicolas Hieronimus, CEO L’Oréal grupe. “Implementacijom naših resursa u tehnologije koje demokratizuju pristup pametnijoj i održivijoj lepoti, omogućavamo svima da uživaju u lepoti ravnopravnije i pod njihovim uslovima”.

Inkluzivna beauty tech rešenja, alati za dijagnostiku, personalizacija i održivost

Shu uemura Brow Magic je lagani, ručni elektronski aplikator za šminkanje koji potrošačima daje personalizovani izgled obrva kod kuće za nekoliko sekundi, zasnovan na prirodnim crtama obrva i lica korisnika. Koristeći L’Oréalovu ModiFace AR tehnologiju, Shu Uemura Brow Magic skenira lice korisnika i daje preporuke za mikro-blejding, mikro-senčenje ili efekte popunjavanja.

La Roche-Posay Spotscan je uređaj za analizu kože razvijen u saradnju sa dermatolozima i namenjen koži sklonoj aknama i flekama. Pokrenut veštačkom inteligencijom, Spotscan analizira kožu korisnika i preporučuje personalizovanu rutinu nege.

Giorgio Armani Meta Profiler je uređaj prve vrste koji pruža visoko preciznu dijagnozu kliničkih znakova starenja kože uključujući UV oštećenja, crvenilo, proširene pore, nedostatak hidratacije i fine bore. Koristi 12 sopstvenih algoritama i bazu podataka od preko 100.000 slika za pružanje uvida zasnovanih na podacima i preciznije dijagnoze.

Kerastase K-Scan je prvi svetski optički čitač za kosu i kožu glave koji koristi tri vrste svetlosti (belo, unakrsno polarizovano i UV) za analizu svih tipova kose. Uvid u stanje kose (uključujući gustinu kose, prečnik vlakana kose, zdravlje vlasišta i perut), pruža mogućnost odabira adekvatne kombinacije proizvoda, savršeno prilagođene potrebama svakog korisnika.

Pored ovih rešenja, na VivaTechu će biti prikazani i  L’Oréal Paris Colorsonic za farbanje kose u kućnim uslovima bez nereda, Maybelline Beauty App makeover, Lancôme Hapta, ručni, pametni aplikator za šminkanje za korisnike s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku i Water Saver iz  L’Oréal Professionnel linije koji je do danas uštedeo preko 42 miliona litara vode.

“Tehnologija i nauka nam danas omogućavaju ne samo da našim potrošačima ponudimo usluge koje odgovaraju na njihove dosad neispunjene potrebe, već i da se sami transformišemo, od istraživanja, preko ljudskih resursa, do proizvodnje ili maloprodaje, kako bismo osmislili budućnost lepote”, rekla je Barbara Lavernos, zamenica CEO-a zadužena za istraživanje, inovacije i tehnologiju u L’Oreal grupi.

L’Oréal pruža priliku mladima da njihove inovativne ideje postanu deo budućnosti lepote

L’Oréal će na ovogodišnjem VivaTech događaju biti domaćin finala 31. Brandstorm takmičenja za studente, sa temom ‘Dešifrujte nove kodove lepote’. Ove godine je rekordnih 92.000 prijavljenih iz 72 zemlje uzelo učešće u ovom jedinstvenom, digitalnom iskustvu učenja. U ovogodišnjem finalu timovi iz gotovo svih delova planete predstaviće žiriju Brandstorma svoje inovacije inspirisane AR, VR, AI i Metaverse tehnologijama. Danas je Brandstorm integrisan u nastavni plan i program na skoro 100 univerziteta širom sveta i akreditovan je od strane EOCCS-a kao onlajn kurs. Pobednički tim Brandstorma 2023 biće proglašen 16. juna na VivaTechu.