LIDL SRBIJA PO DRUGI PUT DOBITNIK SERTIFIKATA ‘POSLODAVAC PARTNER‘

4. VII 2022 | Lidl Srbija već drugu godinu zaredom dobitnik je sertifikata ‚Poslodavac partner‘, koji dodeljuje konsultantska kuća Selectio, za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Nezavisno priznanje struke, koje se dodeljuje kompanijama na osnovu stepena razvijenosti HR praksi, potvrđuje da Lidl Srbija kontinuirano ulaže u dobrobit svojih zaposlenih, kako kroz obezbeđivanje kvalitetnih uslova rada tako i kroz  stalni razvoj benefitaza zaposlene.

Kompanija Lidl Srbija uspešno je završila proces sertifikacije koji obuhvata pet oblasti -strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje učinkom, usavršavanje i odnos prema zaposlenima – i time potvrdila da dostiže visoke standarde neophodne zadobijanje ovog sertifikata. Najbolje prakse Lidl je pokazao u regrutovanju i selekciji, a posebno se ističe u sprovođenju programa stalnih obuka i usavršavanja na svim nivoima i time dokazao zbog čega se nalazi među najboljim poslodavcima na domaćem i regionalnom tržištu.

„Najvažnije nam je da se zaposleni u Lidlu osećaju kao kod kuće, te naglasak stavljamo na brigu o njihovoj sveobuhvatnoj dobrobiti i zadovoljstvu. Ovaj sertifikat nas zaista raduje,jer potvrđuje da ispunjavamo ono čemu oduvek težimo – a to je da budemo pouzdan partner svimnašim koleginicama i kolegama, kao i da kreiramo dobru radnu atmosferu, vodeći računa o njihovoj motivacijii mogućnostima permanentnog razvoja“,  izjavila jeIrena Tešić,  rukovodilac sektorau Ljudskim resursima kompanije Lidl Srbija.

Sertifikat ‚Poslodavac partner‘ uspostavljen je 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u procesu sertifikacije učestvovalo više od 120 organizacija. Sertifikaciju poslodavaca sprovodi konsultanska kuća Selectio sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, a novitet od ove godine jeste, da podršku u procesu u Srbiji pruža i partnerska agencija HR Xcel koja sa svojim timom aktivno pomaže kompanijama da provere kako se prakse u stvarnosti sprovode, te da organizacijama olakšaju proces analize HR sistema.

Podsećamo da je Lidl Srbija dobitnik i prestižnog sertifikata ‚Top Employer Serbia‘  i  ‚Top EmployerEurope‘, za 2022. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope zajedno sa drugim Lidl zemljama, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima.

Dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa kompanije prema svojim zaposlenima, što potvrđuje činjenica da Lidlovi zaposleni imaju petodnevnu radnu nedelju i plaćen svaki minut rada, kao i posebne benefite, poput privatnog zdravstvenog osiguranja pod jednakim uslovima za sve. Kompanija Lidl Srbija nastavlja svoj rast i ekspanziju, nedavno je otvorena 61. Lidl prodavnica u Srbiji i sada Lidl tim broji više od 2.800 zaposlenih. Aktuelni otvoreni konkursi mogu seuvek pronaći na zvaničnom karijernom sajtu kompanije karijera.lidl.rs.