LIDL DOSEGAO 12.000 PRODAVNICA ŠIROM SVETA

14. VII 2022 | Kompanija Lidl otvorila je 14. jula vrata svojih novih prodavnica u Španiji, Italiji, Poljskoj, Rumuniji i Litvaniji dostigavši time broj od 12.000 prodavnica u 31 zemlji širom sveta. Uz više od 200 logističkih centara i širenje mreže prodavnica na svetskom tržištu, Lidl otvara i veliki broj novih radnih mesta, iako već zapošljava više od 360.000 ljudi.

Prateći razvoj matične kompanije u svetu, Lidl Srbija trenutno broji 61 prodavnicu u 35 gradova širom naše zemlje, dok je ove godine planirano otvaranje i drugog logističkog centra, koji je lociran u Lapovu. “Kao pouzdan partner za svakodnevnu kupovinu, Lidl svojim potrošačima pruža uvek najbolji odnos cene i kvaliteta i brojne benefite poput velikih parkinga, brzih kasa i pažljivo odabrane ponude sa više od 1.800 proizvoda, čiji asortiman čine kako domaći, tako i proizvodi inostranog porekla”, navodi se u saopštenju kompanije.

“Broj od 12.000 prodavnica širom sveta za Lidl Srbiju predstavlja dodatnu motivaciju da nastavi sa širenjem mreže prodavnica i približavanje potrošačima na atraktivnim lokacijama Srbije. Biti deo jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca pomaže nam da našim potrošačima ponudimo najbolji kvalitet, po uobičajeno niskoj Lidl ceni. Pažljivo odabrani asortiman proizvoda sa stranih tržišta činimo pristupačnim našim sugrađanima, a dodatno, lokalnim dobavljačima nudimo mogućnost da svojim kvalitetnim proizvodima pristupe našoj međunarodnoj mreži”, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Martina Petrović.

Još jedan od fokusa Lidla je i zadovoljstvo zaposlenih za koje u ovoj kompaniji kažu da su ključ uspeha. To potvrđuje i činjenica da je nedavno kompanija Lidl Srbija dobila zvaničnu potvrdu za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima, već drugu godinu za redom, kroz sertifikat ‘Poslodavac partner’ koji dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO.