KONTEH: VEĆINA STUDENATA NE ZNA STA ĆE DALJE

20. II 2024. | Studiranje je putovanje puno otkrića, kako akademskih, tako i ličnih. Međutim, jedno od najvećih pitanja koje muči studente dok se približavaju kraju svog obrazovanja je: “Šta ćeš dalje?” Izbor karijere, pronaći praksu ili možda pokrenuti sopstveni startap? Mogućnosti su beskrajne, ali kako odabrati pravi put

Konteh, sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi, dolazi kao svetionik u moru nedoumica. Organizovan od strane udruženja studenata elektrotehnike EESTEC LC Novi Sad, Konteh je više od običnog sajma. To je platforma gde teorija susreće praksu, gde se ideje spajaju sa mogućnostima, i gde studenti mogu pronaći odgovore na pitanje “Šta ću dalje?”

Ove godine, po prvi put, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Novi Sad, uvodimo ‘Akademske dane’, sa namerom da pružimo studentima trodnevni program bogat raznovrsnim aktivnostima. Prvog dana, 6. marta, studenti će imati priliku da prisustvuju ‘Danu otvorenih vrata’ Naučno-tehnološkog parka Novi Sad, kao i Konteh panel diskusiji na temu ‘Ključne veštine 21  . veka: Prikazivanje potencijala i uspon na tržištu rada’, vođenoj od strane stučnjaka. 8. marta će se održati predavanja u okvirku 4 različita ‘tracka’ na aktuelne teme IT industrije. Sledećeg dana, 9. marta, fokus će biti na studiji slučaja, gde će studenti sa svojim timom imati priliku da reše probleme određene teme. Za detaljnije informacije treba posetiti sajt konteh.org.

Tradicionalni deo Konteha, sam Sajam, održaće se 13. i 14. marta, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Više od 30 vodećih kompanija iz različitih sekotra tehnologije će biti prisutno, nudeći informacije o praksama, zapošljavanju i projektima na kojima se može raditi. Ovo je šansa da studenti direktno razgovaraju sa predstavnicima kompanija, saznaju šta oni traže od budućih zaposlenih, i kako mogu iskoristiti svoje veštine i znanje na najbolji mogući način. U toku Sajma održavaće se i Simulacije razgovora za posao, za koje studenti mogu da se prijave na sajtu konteh.org, gde takođe mogu da ostave svoj CV.