JUBILARNIH 50: Lidl od danas radi i u Mladenovcu

13. V 2021 | Kompanija Lidl Srbija otvorila je danas vrata svoje prve prodavnicu u Mladenovcu u Ulici kralja Petra I br. 50. Ovim je, od prvih otvaranja 2018. do danas, Lidl obeležio svoj zlatni jubilej dostigavši brojku od 50 prodavnica u 32 grada širom naše zemlje. Uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera, i jubilarna prodavnica je dočekala prve potrošače po tradiciji, tačno u 08:00h.

„Današnji dan je od velikog značaja za nas – dan kada smo otvorili jubilarnu 50. prodavnicu u Srbiji. Iako je naš primarni zadatak da potrošačima u svakom gradu u kom poslujemo ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta, još od otvaranja prvih prodavnica 2018. godine, znali smo da je naša vizija mnogo šira, odnosno, da želimo da budemo partner zajednice u kojoj živimo i poslujemo. Verujemo da smo tokom protekle dve godine brojnim ulaganjima u srpsku privredu, novim radnim mestima i društveno odgovornim projektima tu nameru i ostvarili, te da je poverenje potrošača koje nam svakodnevno ukazuju u 32 grada širom Srbije, najbolji dokaz toga. Ovo je tek početak našeg zajedničkog razvoja rame uz rame sa domaćom privredom“, izjavio je generalni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina.

Tokom gradnje prodavnice u Mladenovcu, za glavnog izvođača radova, kao i mnogo puta do sada, angažovana je domaća firma, dok je svojim radom doprinelo i 30 drugih domaćih podizvođača. Takođe, povodom otvaranja urađena je i pešačka staza uz parcelu. Pored investicija ovog tipa u 50 Lidl prodavnica širom Srbije, pozitivan efekat poslovanja kompanije ogleda se, još pre početka operativnog poslovanja Lidla, i u investiciji u Novoj Pazovi koju čine Logistički centar i Upravna zgrada kompanije.

Otvaranjem nove prodavnice u Mladenovcu, otvoreno je i više od 30 novih radnih mesta, što Lidl čini poslodavcem sa više od 2.200 zaposlenih u našoj zemlji. Poziciju jednog od najboljih poslodavca u Srbiji, Lidl Srbija opravdava konstantnom brigom i uslovima koje zaposleni imaju u ovoj kompaniji još od njenog dolaska u Srbiju. Ona je dobitnik prestižnog sertifikata ‚Top Employer Serbia‘  i  ‚Top Employer Europe‘, za 2021. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope, koje dodeljuje Top Employers Institute. Lidl je nosilac još jednog priznanja – ‚Izvrsnost u izazovima‘ konsultantske kuće Selectio, koji ima tradiciju dugu 15 godina i potvrda je da su njegovi nosioci poslodavci koji se ističu odgovornim upravljanjem krizom i podržavajućim odnosom prema zaposlenima i društvenoj zajednici, u neizvesnim okolnostima uzrokovanih spoljnim faktorima.

Lidl Srbija postavila je dobar primer i svojim društveno odgovornim projektima, od kojih su se neki od njih odnosili na zaštitu životne sredine, poput projekta Čišćenje planina Srbije, dok su neki imali za cilj obezbeđivanje novčanih i robnih sredstava onima kojima je to najpotrebnije. U susret 2021. godini, u decembru, Lidl je donirao sredstva u visini od oko 5.000.000 dinara, namenjena za lečenje 15 osoba registrovanih preko fondacije „Budi human“, kao i za pomoć ustanovama specijalizovanim za rad sa nezbrinutom decom i mališanima ometenim u razvoju – od Subotice, preko Sombora, Beograda, Loznice, do Niša.

Nova Lidl prodavnica biće otvorena za potrošače od ponedeljka do nedelje od 08-22h.