JELENA ZLATANOVIĆ I EMILIJA LILIĆ I DOBITNICE PRO PR GLOBE AWARDS

17. I 2023 | U skladu s pravilnikom Pro PR Globe Awards, a nakon procesa nominacija, ukupno 25 renomiranih stučnjaka na području odnosa s javnošću iz 12 zemalja, sa tri kontinenta, dobitnici su Pro PR Globe Awards za 2022. godinu. Biće im uručene jedinstvene statue, umetničkih radova studenata Akademije primenjenih umetnosti, Univerziteta u Rijeci. Dodela priznanja održaće se u sklopu svečane večere, 5. maja ove godine u Hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima, gdje se održava i 20. jubilarno izdanje Pro PR Konferencije.

Nagradu su osvojile: Jelena Zlatanović, stručnjak za korporativni marketing i komunikacije u MOL-u i Emilija Lilić, menadžer internih komunikacija u Tigar Tyresu iz Srbije.

Jelena Zlatanović, MOL Serbia

Osim njih, nagradu su osvojili: iz Slovenije Katja Fašink, direktor komunikacija u ELES grupi, Laura Štraus Vuk, stručnjak za odnose s javnošću u Založbi Mladinska knjiga, Andrej Krajner, direktor komunikacija u NLB grupi (Nova Ljubljanska banka), iz Velike Britanije Ian Farrow, direktor u Westco Trading LTD (Westminster Council), Liz Ostermann, VIP službenik za odnose s javnošću u Saint Hill Castle and Manor, Mandy Pearse, direktor Seashell Communications, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata: Khaled AlShehhi, izvršni direktor marketinga i komunikacija u Kancelariji za medije Vlade UAE, iz Bosne i Hercegovine: Misijana Brkić-Milinković, voditelj korporativnih komunikacija u HT Eronetu, Aleksandra Marković, voditelj odnosa s javnošću i marketing menadžer u Tropic & Moj Market, kao i Melisa Čengić, voditelj odnosa s kupcima, voditelj marketinga i menadžer odnosa s javnošću u Porscheu, iz Kraljevine Holandije: Erik den Hoedt, direktor operacija u Ministarstvu opštih poslova, iz Hrvatske: Karla Labaš, PR & Marketing menadžer Dubrovačkih letnih igara, Marina Bolanča Radunović, vlasnik i direktor PR agencije Abeceda komunikacije, Davor Jakovac, voditelj internih komunikacija i korporativne kulture Hrvatske pošte d.d., Vlatka Vučić-Marasović, službenik za informisanje Zadarske županije, iz Italije: Vicenzo LeVoci, generalni sekretar Venecijanskog kluba (Club of Venice), iz Crne Gore: Dejan Lučić: stručni saradnik na Univerzitetu Crne Gore, Mitar Vučković, interni komunikacijski stručnjak u Elektroprivredi Crne Gore, Amer Ramusović, PR i menadžer odnosa s javnošću Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, iz Vijetnama: Mai Anh Le, regionalni menadžer Global PR Huba, iz Severne Makedonije: Maja Bajalska – Georgievska, voditelj korporativnih komunikacija u TAV Makedonija, iz Sjedinjenih Američkih Država: Mary Beth West, strateg za odnose s javnošću u Fletcher Marketing PR-u, iz Mađarske: Zsófia Bánhegyi, direktor marketinga i komunikacija u Szerencsejáték Zrtu.

Pro PR Globe Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou. Ovo je jedinstveni program nagrađivanja, fokusiran na dodelu priznanja pojedincima, a ne projektima. Specifičan je i po tome što je namenjen pojedincima, koji su u saradnji sa svojim timovima i saradnicima, vodeći se za etikom poslovanja i standardima struke, uspeli da ostave trag na području odnosa s javnošću.

Komitet, koji uključuje bivše dobitnike ove nagrade i članove organizacijskog odbora, odlučuje o dobitnicima na osnovu podataka prikupljenih nakon postupka nominacije, što uključuje: pregled biografije, medijske objave i druge relevantne javne izvore informacija koji mogu potvrditi verodostojnost i stručnost kandidata u procesu nominacije i odabira za Pro PR Globe Awards.

Od 2017. godine, Pro PR Globe Awards je jedini program dodele nagrada u kojem pobednike nominiraju i četiri svetska komunikacijska udruženja: International Public Relations Association (Međunarodno udruženje za odnose s javnošću) – IPRA, International Communication Consulting Organisation (Međunarodna organizacija za komunikacijsko savetovanje) – ICCO, The Public Relations and Communications Association (Udruženje za odnose s javnošću i komunikaciju) – PRCA i Chartered Institute of Public Relations (Ovlašćeni institut za odnose s javnošću) – CIPR.

U sklopu Pro PR Globe Awards, dodijeliće se tradicionalno i priznanja Pro PR Vision City, Pro PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama.