Javna skladišta Subotica: 60 godina uspešnog poslovanja

21. I 2021. | Preduzeće Javna skladišta Subotica ove godine obeležava značajan jubilej – 60 godina uspešnog poslovanja. Iskustvo, profesionalizam, položaj u neposrednoj blizini Evropske unije, veličina i kapacitet skladišnog prostora, razvijena infrastruktura, implementiran HACCP standard kvaliteta, kao i stručnost radne snage, učinili su ovo preduzeće pouzdanim partnerom, kako poslovnim saradnicima i klijentima, tako i Upravi carina.

„Već 60 godina smo sinonim sigurnosti i efikasnosti za sve naše saradnike. Iako jubilej dočekujemo u izmenjenim uslovima, naši poslovni planovi vrlo su ambiciozni. U susret novoj godini, ušli smo donirajući Domu za decu ometenu u razvoju ‘Kolevka’ iz Subotice proizvode za ličnu higijenu, hranu za decu i mesne prerađevine u vrednosti od preko 1.150.000 dinara. To je bio naš način da pokažemo da smo pouzdan partner zajednice u kojoj poslujemo, ali i našu spremnost da zajedno sa građanima Subotice gradimo bolje uslove za život i poslovanje“, istakao je Željko Bešlić, direktor kompanije Javna skladišta.

Kako se navodi u saopštnju kompanije Nelt, koja je od 2008. godine vlasnik logističkog preduzeća “Javna skladišta”, ovo preduzeće već šest decenija predstavlja lidera u pružanju špediterskih, skladišnih i drugih logističkih usluga na području Subotice i šire okoline. Osim toga, u poslovnom prostoru preduzeća nalazi se i carinski terminal na kom funkcioniše jedna od najefikasnijih carinskih ispostava u Srbiji “C.I. Javna Skladišta Subotica”. Preduzeće neguje odličnu poslovnu saradnju sa svim subjektima koji utiču na uspešno poslovanje vezano za uvoz i izvoz roba, naročito sa fito-sanitarnim, inspekcijskim i nadzornim službama u striktnoj primeni i sprovođenju zakonskih propisa.

Nelt Grupa ima više od 80 distributivnih principala i preko 100 logističkih klijenata. Članice Nelt Grupe su: Nelt Co, Nelt BiH, Neregelia, Nelt ST, Montenomax C&L, Javna skladišta Srbija, Nelt Angola, Nelt Zambija, Nelt Mozambik, All Balkans Corporationi Nelt KS. Članice šireg holdinga su i Neoplanta, Baby food factory, Banim reklame i Čenej Agrar. U 15 kompanija na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi zaposleno je oko 4.000 ljudi.