IZ SRBIJE ZA SVET: Vojvođansko sušeno povrće i začinsko bilje u Dubaiju

Gulfood 2024 (foto: Geneza)

Kompanija Geneza ove godine je prvi put učestvovala na jednom od najvećih sajmova prehrambene industrije Gulfood koji se održao krajem februara u Dubaiju i tom prilikom arapskom, ali i svetskom tržištu predstavila svoju lepezu sušenog povrća i začinskog bilja.

Gulfood je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i golfskom regionu, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača/izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.

Iz Geneze napominju da je nastup na sajmu omogućio plasiranje domaćih proizvoda na nova tržišta, kao i pospešivanje postojećih i sticanje novih poslovnih kontakata, kako u Emiratima tako i širom sveta, s obzirom na to da je prethodnih dana Dubai bio svetski centar industrije hrane, pića, pratećih usluga i proizvodnih programa i poručuju: “Misli globalno, deluj lokalno!”.

Nastup srpskih privrednika na ovoj sajamskoj matifestaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizovali su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS). Ovogodišnje, 29. izdanje Gulfooda ugostilo je rekordnih 5.500 izlagača iz više od 190 zemalja.