IMMOFINANZ OBJAVIO FINANSIJSKE REZULTATE ZA PRVI KVARTAL 2022.

27. V 2022 | Austrijska kompanija Immofinanz uspešno je završila početak finansijske 2022. godine: prihodi od zakupa po istoj ceni porasli su za 4,3% u prvom tromesečju, stopa popunjenosti je ostala visoka na 94,4%, a FFO 1 pre oporezivanja je bio stabilan na veoma dobrom nivou od 34,4 miliona evra. Neto dobit iznosi 72,4 miliona evra.

“Snažan rast prihoda od zakupa naglašava optimalno pozicioniranje našeg portfolija: kombinacija pristupačnih proizvoda u našim ritejl parkovima i visokokvalitetnih, inovativnih i fleksibilnih kancelarijskih rešenja ispunjava zahteve naših zakupaca, kao i njihovih klijenata i zaposlenih. Pozitivan razvoj zabeležen je na većini tržišta-predvođenih Austrijom. Prihodi od zakupa porasli su za 2,9% u kancelarijskom poslovanju i za 5,6% u ritejl segmentu, što dokazuje snagu naših Stop Shop i my hive brendova”, objasnio je Dietman Reindl, član Izvršnog odbora Immofinanza.

Radka Doehring, član Izvršnog odbora Immofinanza: “Ove godine smo dodatno proširili našu poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi akvizicijom još jednog ritejl parka u Italiji. Nedavno smo završili STOP SHOP u hrvatskom gradu Kaštela koji je otvoren sa kompletnom popunjenošću. Naši planovi predviđaju nastavak kursa rasta u perspektivnoj Adrijatik regiji, a uskoro krećemo i sa izgradnjom novih ritejl parkova u Hrvatskoj”.

Stefan Schönauer, član Izvršnog odbora Immofinanza: “Naš odnos kapitala se popravio na otprilike 52% od početka godine, a naš nivo duga veoma je konzervativan i iznosi 32,7%. Osim toga, otprilike 90% naših finansijskih obaveza zaštićeno je od rastućih kamatnih stopa, što takođe ima pozitivan uticaj na naše finansijske rezultate i reflektuje našu efikasnu strategiju. To stvara odlučujuću prednost u trenutnom okruženju”.