IMMOFINANZ NAJAVLJUJE AŽURIRANJE STRATEGIJE

29. VI 2022 | Austrijska kompanija Immofinanz predstavlja ažuriranu strategiju nakon većinskog preuzimanja od strane CPI Property Groupa. Kompanija planira da nastavi svoju strategiju rasta stvaranja vrednosti sa snažnim fokusom na ritejl nekretnine i kancelarijska rešenja. Pravac uspeha kompanija će nastaviti na snažnoj finansijskoj bazi Immofinanza zajedno sa jačanjem ESG aktivnosti.

Immofinanz namerava da dodatno proširi svoj ritejl portfolio kao deo ažurirane strategije. Dalje jačanje segmenata ritejl parkova u Evropi biće ojačano akvizicijama i razvojem uspešnih Stop Shopova otpornih na krize. S obzirom na najnoviji pozitivan razvoj prometa zakupaca i posećenosti, proširenje ritejl portfolija biće podržano investicijama u lokalne tržne centre koji su u skladu sa Vivo! brendom. Sadašnji kurs rasta za myhive kancelarijska rešenja biće nastavljen, pri čemu će fokus ostati na širenju na ključnim tržištima kompanije.

“Sa Stop Shopom, Vivo! i myhive imamo prvoklasne, inovativne brendove i rešenja za nekretnine koja optimalno ispunjavaju želje i zahteve naših zakupaca i kupaca. Naš cilj je sada da dodatno proširimo ovu snažnu poziciju: želimo da postanemo vodeći ponuđač ritejl objekata na našim ključnim tržištima. Takođe ćemo proširiti naš myhive portfolio kako bismo sve veći broj zakupaca uverili u prednosti našeg inovativnog, fleksibilnog i održivog koncepta nekretnina”, objasnila je Radka Doehring, član Izvršnog odbora Immofinanza.

Kao deo svog aktivnog upravljanja portfoliom kompanija Immofinanz planira da proda nekretnine u vrednosti od približno jedne milijarde evra. Ove prodaje će se, pre svega, koncentrisati na nekretnine sa nižim prinosom i imovinu jednog zakupca. Prihod od prodaje biće uložen u ritejl i poslovne nekretnine sa većim prinosom na ključnim tržištima kompanije ili će se koristiti za otplatu duga.

Immofinanz takođe namerava da nastavi svoju ambicioznu ESG strategiju u budućnosti. Izvršni odbor očekuje da će u drugoj polovini ove godine objaviti detaljnije uputstvo o očekivanom razvoju poslovanja u finansijskoj 2022. godini.