IDEA KARAVAN JE KRENUO DA OBRADUJE VIŠE OD 5.000 MALIŠANA U 50 INSTITUCIJA ŠIROM SRBIJE

14. XII 2018 | Više od 5.000 novogodišnjih paketića na putu je ka mališanima u 50 institucija širom Srbije, među kojima se nalaze domovi za nezbrinutu decu i dečije bolnice, zahvaljujući društveno odgovornoj akciji ‘Volimo praznike jer volimo jedni druge’ koju četvrtu godinu zaredom organizuje trgovinski lanac Idea. Uz podršku poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković, ovaj trgovinski lanac koji posluje u okviru kompanije Mercator-S, prvog dana akcije podelio je novogodišnje paketiće deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i najavio posetu karavana ostalim ustanovama.

Ovom posetom, mališanima je, nesebično poklonjena neophodna pažnja i ljubav, a Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, rekla je da je priča o ravnopravnosti istovremeno i priča o solidarnosti i da nemaju svi jednake startne životne pozicije. Ona je zahvalila tgovinskom lancu Idea na akciji koja traje već godinama, a u kojoj novogodišnje praznike ulepšavaju deci bez roditeljskog staranja.

“Ovde žive mali ljudi sa nejednakim životnim pozicijama kojima je potrebna pomoć i podrška svakog od nas”, rekla je i dodala: “Ovakvih akcija treba da bude više, jer su od nemerljivog značaja za mališane kada možemo da ih obradujemo”.

Radost na licima mališana je najlepši utisak koji ovakve akcije donose i zaposleni u Idea trgovinskom lancu će i u narednim godinama nastaviti sa njima, jer je posebna sreća kada na dečijem licu izmame osmeh.

“Deci se treba radovati i učiniti sve da budu srećna. Zato uz poruku ‘Volimo praznike, jer volimo jedni druge’, moje kolege i ja već četvrtu godinu zaredom želimo da dečija srca ispunimo radošću i da u prostorije u kojima borave unesemo još malo smeha i radosti”, rekao je Matija Protić, izvršni direktor područja marketinga u kompaniji Mercator-S, i dodao: “Mališani su presrećni kad im dođemo u goste i nema veće radosti za nas kada nas dočekaju njihovi osmesi. Zato naš novogodišnji karavan predstavlja, za sve nas koji u njemu učestvujemo, neverovatan izvor radosti i zadovoljstva”, istakao je.

U nedelju 16. decembra Idea karavan će, sa više od 2.000 zaposlenih obići preko 50 institucija, u 23 grada širom Srbije, i tom prilikom će za više od 5.000 mališana prirediti iznenađenja i zajedno sa Deda Mrazom podeliti novogodišnje paketiće.