HENKEL SRBIJA: OD OKTOBRA JEDAN TIM ZA KUPCE SEKTORA DETERDŽENTI I KUĆNA HEMIJA I BEAUTY CARE

25. X 2022 | Đorđe Popović, Generalni Direktor Adriatik sektora Deterdženti i kućna hemija, preuzeo je nedavno i dodatno zaduženje za poslovanje sektora Beauty Care. U budućnosti će preuzeti upravljanje Henkelovim novostvorenim sektorom Henkel Consumer Brands, koji će obuhvatiti obe poslovne jedinice.

Đorđe Popović je diplomirao ekonomiju na Univerzitetu u Bambergu. Pre osamnaest godina započeo sje voju karijeru u Henkelu u Austriji, na poziciji menadžera za ključne kupce. 2010. godine postaje direktor grupe za menadžment ključnih kupaca sektora Deterdženti i kućna hemija u kompaniji Henkel Srbija. Ubrzo nakon toga, vraća se u Beč, na poziciju senior brend menadžera za region Istočne Evrope. Kao direktor za upravljanje distributerima za Centralnu i Istočnu Evropu i kao senior menadžer ključnih kupaca za Istočnu Evropu, radi na izradi strategije poslovanja ključnih kupaca i regionalnih distributera.

2014. godine odlazi u Dizeldorf na mesto direktora globalne elektronske prodaje i upravljanja distributerima, baveći se strateškim razvojem e-trgovine i radom na velikim projektima za različita tržišta Evrope. Iste godine biva imenovan za rukovodioca do tada najveće Henkelove akvizicije – ‘Spotless’ grupe. Nakon akvizicije, rukovodi integracijom, održavanjem poslovanja i ostvarivanja ciljeva sinergije. Zatim 2015. godine postaje direktor za upravljanje ključnim klijentima na međunarodnom nivou. Vodi Henkelov globalni IKAM (International Key Account Management) tim i odgovoran je za velike međunarodne kupce kao što su Walmart, Auchan, Carrefour, Schwarz group, Aldi, Amazon i Tesco. 2016. godine bio je član tima za akviziciju kompanije ‘SUN Products’ iz Severne Amerike.

2017. godine dolazi u Beograd, gde preuzima funkciju Generalnog direktora sektora Deterdženti i kućna hemija, zadužen za poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji. Od oktobra 2022. pored funkcije Generalnog direktora sektora Deterdženti i kućna hemija, preuzima i poslovnu odgovornost za poslovanje sektora Beauty Care, koji će u budućnosti biti objedinjeni u sektor Henkel Consumer Brands.

Kompanija Henkel je početkom godine najavila spajanje dva globalna poslovna sektora Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care u jedan nov poslovni sektor Henkel Consumer Brands, koji će biti uspostavljen najkasnije do početka 2023. Očekuje se da Henkel Consumer Brands bude snažna potrošačka platforma za više kategorija koja će kompaaniji omogućiti da najbolje služi kupcima kao jedan tim na svim dodirnim tačkama. To je važan strateški korak za Henkel, jer pod jedan krov dovodi jake globalne brendove i vodeće svetske tržišne kategorije. Kombinovanjem talenata iz oba poslovna sektora omogućiće se iskorištavanje ključnih strateških tema kao što su inovacije, održivost i digitalizacija za dobrobit kupaca i potrošača.