HENKEL PODRŽAO RAST REGIONALNE INTERNET PLATFORME DAIBAU

210222_ceresit

22. II 2021. | Kompanija Henkel i fond South Central Ventures finansijski su podržali regionalni razvoj internet platforme DaiBau, dostupne na www.daibau.rs,, koja spaja investitore sa izvođačima građevinskih radova, uloživši značajan milionski iznos u evrima. Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologies prepoznala je potencijal platforme koja okuplja više od 65.000 građevinskih preduzeća, arhitekata i drugih stručnjaka za izgradnju i obnovu nekretnina na sedam različitih tržišta u regiji.

“Ova investicija će nam značajno pomoći u razvoju aktuelne platforme i jačanju naše tržišne pozicije u regiji. Osim toga, ubrzaće tekuće procese digitalizacije, koji direktno utiču na tržišnu transparentnost i pružanje brojnih inovativnih rešenja, kako krajnjim korisnicima, tako i izvođačima. U trenutnim dinamičnim uslovima rasta, osim finansijskih sredstava obuhvaćenih pomenutom investicijom, za naš dalji razvoj od velikog značaja je da imamo snažne partnere koji sa sobom donose zavidno znanje, iskustvo i stručnost”, istakao je Martin Pelcl, jedan od osnivača i generalni direktor platforme DaiBau.

“U našem slučaju, digitalizacija igra važnu ulogu u daljoj izgradnji naših poslovnih modela i sticanju konkurentnih prednosti na različitim tržištima”, dodao je Adrian Orbea, globalni direktor marketinga kompanije Henkel. “DaiBau je za kratko vreme svoju digitalnu platformu uspešno pokrenuo i proširio po regiji, i tako potvrdio svoje mogućnosti i agilnost. Ova investicija će nam omogućiti da dodatno ubrzamo realizaciju naše strategije digitalizacije sticanjem uvida u krajnje korisnike i izvođače. Želja nam je da zajedno sa DaiBauom dodatno unapredimo platformu i olakšamo pružanje inovativnih rešenja i pojednostavimo pristup informacijama različitim grupama korisnika”, rekao je Pelcl.

South Central Ventures u platformu je uložio već 2018. godine, a Jure Mikuž, Managing partner fonda izjavio je sledeće: “Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Henkelu u Daibau. Partnerstvo sa Henkelom ne samo da predstavlja potvrdu poslovne strategije koja je rezultirala ubrzanim rastom poslovanja Daibaua, već ga i mi u fondu vidimo kao iskorak koji će platformi pomoći da brže iskoristi neke nove tržišne prilike koje inače nikada ne bi mogla samostalno iskoristiti u tako ranoj fazi poslovanja”.

DaiBau je od lokalne platforme, koju su 2014. godine u Sloveniji pokrenuli Martin Pelcl i Gregor Černelč, izrastao u regionalnu platformu, koja na tržištima Slovenije, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke i Rumunije okuplja 65.000 dobavljača i 260.000 aktivnih korisnika. Osim što korisnicima znatno olakšava sve poslove vezane za izgradnju i renoviranje nekretnina, izvođačima radova pomaže u pronalaženju novih klijenata. Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocene korisnika, portfolio odrađenih projekata, a korisnicima pomaže u kalkulaciji troškova radova. Osim u izboru optimalnog izvođača radova, DaiBau korisnicima pomaže u planiranju i budžetiranju radova, što znatno pojednostavljuje proces izgradnje ili renoviranja nekretnine. DaiBau posebno vodi računa o srednje velikim ili malim izvođačima radova, kojima pruža priliku da plasiraju svoje usluge i proizvode, i optimizuju svoje poslovanje, posebno na tržištima jugoistočne Europe, na kojima je DaiBau, uz naglu ekspanziju u vrlo kratkom vremenu, snažno uticao i na regulaciju sektora građevinskih usluga.

DaiBau je u Srbiji dostupan od 2018. godine i na stranici www.daibau.rs  nudi više od 17.000 proverenih izvođača radova, koji su dostupni u 13 kategorija i čak više od 250 potkategorija. Taj specijalizovani sistem za izgradnju pruža i brojne savete i alate koji investitorima bilo koji građevinski zahvat na nekretnini i oko nje bitno olakšavaju i optimizuju cene. U Srbiji je od pokretanja platforme realizovano gotovo 25.000 projekata.