GORICA JOVOVIĆ PRIVREMENI GENERALNI DIREKTOR KOMPANIJE DELHAIZE SERBIA

14. XI 2023. | Gorica Jovović će od 1. januara 2024. godine biti imenovana za privremenog generalnog direktora kompanije Delhaize Serbia. Ona će naslediti Jan-Willem Dockheera posle tri uspešne godine na čelu kompanije. Gorica će odgovarati Jesperu Lauridsenu, generalnom direktoru Ahold Delhaize za region centralne i jugoistočne Evrope (CSE).

Gorica trenutno obavlja funkciju potpredsednice za nabavku i pozicioniranje proizvoda u Delhaize Serbia. Njeno imenovanje na poziciju privremene generalne direktorke, rezultat je njene impresivne decenijske karijere u kompaniji i svedoči njenoj izuzetnoj poslovnoj sposobnosti i upravljanju.

„Znanje i iskustvo koje je Gorica stekla prevashodno u domenu komercijalnog poslovanja, u kombinaciji sa dokazanom sposobnošću da motiviše i vodi različite timove, čini nas uverenim da će pod njenim rukovodstvom naše poslovanje u Srbiji nastaviti da raste i dodaje održivu vrednost našim kupcima, našim zaposlenima i lokalnoj zajednici“, rekao je Jesper Lauridsen, generalni direktor Ahold Delhaize za region centralne i jugoistočne Evrope (CSE).

Gorica Jovović predvodiće Delhaize Serbiu, najveći maloprodajni lanac na tržištu, članicu grupe Ahold Delhaize. Delhaize Serbia zapošljava 13.000 ljudi, upravlja sa 520 Maxi, Mega Maxi i Shop&Go prodavnica i Maxi onlajn poslovanjem i svakodnevno opslužuje više od pola miliona kupaca. Kompanija je posvećena obezbeđivanju visokokvalitetnog iskustva kupovine, pružajući svojim kupcima bolji izbor i širok spektar lokalnih proizvoda.