GOMEX PODRŽAO SEMINAR NA TEMU CISTIČNE FIBROZE

5102020-Cisticna-fibroza---objava

05. XI 2020. | Kompanija Gomex podržala je organizaciju seminara na temu cistične fibroze, namenjenog lekarima i medicinskom osoblju. Ovaj seminar biće održan u petak, 6. novembra, u Domu garde Topčider, a moći će da se prati i on-line, preko Zoom aplikacije.

Osnovni cilj seminara je edukacija zdravstvenih radnika, s obzirom na to da je u pitanju bolest o kojoj se još uvek nedovoljno zna. Lekari će imati priliku da se upoznaju sa dijagnostikom bolesti, ali i procesom lečenja osoba obelelih od cistične fibroze, čime će pacijentima u budućnosti biti pružena mnogo kvalitetnija zdravstvena zaštita.
Cistična fibroza je retka, genetski nasledna, neizlečiva i smrtonosna bolest. Odražava se u vidu problema sa sistemom disajnih i organa za varenje. S godinama, bolest napreduje i napada pluća i jetru, pa je krajnji ishod neophodnost transplantacije ovih organa. Terapija osoba sa cističnom fibrozom je svakodnevna i doživotna, a od ove bolesti u Srbiji boluje oko 250 osoba.

S obzirom da se 21. novembra obeležava Međunarodni dan obolelih od cistične fibroze, ovaj događaj je uvertira u novembar, mesec posvećen podizanju svesti o ovoj bolesti. Ukoliko želite da pratite ovaj seminar, to možete učiniti putem sledećeg linka:

https://us05web.zoom.us/j/88192434733?pwd=NjNDczU5YXNTQlNPWnF5WHk2TmVRZz09