GODINA JUBILEJA: Objavljen konkurs za 15. Virtus nagradu za filantropiju

17. I 2022 |  Trag fondacija je objavila početak konkursa za petnaestu, jubilarnu Virtus nagradu za filantropiju.

Cilj Virtus nagrade je da podrži kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedince, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica. Virtus nagrada dodeljuje se s namerom da se njihovo dobročinstvo predstavi javnosti i da dobro ne ostane skriveno. Virtus nagrada za 2021. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

“Već petnaest godina tragamo za dobročiniteljima koji su svojim humanim delima pomogli ljudima kojima je to bilo potrebno i tako doprineli rešavanju problema zajednica u kojima žive i posluju. Cilj nam je da njihovo dobročinstvo podržimo i istaknemo, kako bismo im odali priznanje i inspirisali druge da iniciraju slične filantropske aktivnosti u budućnosti. Veoma smo ponosni na to što je Virtus nagrada za filantropiju prepoznata kao prestižno priznanje za sve dobre ljude i predstavnike poslovnog sektora. Svake godine povećava se broj prijava, što pokazuje da je Virtus nagrada stekla ugled u društvu. Mi želimo da verujemo i da je dala doprinos razvoju ideje filantropije u Srbiji i stvaranju nekog boljeg sveta”, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

Ona je pozvala građane, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za Virtus nagradu za filantropiju u narednih mesec dana.

Virtus nagrada za 2021. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija:

  • Nagrada za korporativnu filantropiju,
  • Nagrada za malo i srednje preduzeće,
  • Nagrada za dugoročno partnertvo između poslovnog i civilnog sektora,
  • Nagrada za individualnu filantropiju i
  • Nagrada za mlade filantrope.

Više informacija o propozicijama konkursa, kriterijumima za izbor dobitnika, načinima prijavljivanja i sastavu nagradnog žirija možete pronaći na OVOM LINKU.

Poziv za nominacije otvoren je od 13. januara i trajaće do 10. februara 2022. godine. Dobitnici Virtus nagrada za 2021. godinu biće proglašeni 12. aprila 2022. godine.