FESTIVAL VINA ODRŽAN U HOTELU ROYAL INN

02.03.2020 - Festival vina royal inn copy

02. III 2020. | Interesantan vinski događaj održan je u subotu 29. februara, u beogradskom hotelu Royal Inn, od 10 do 20 časova. Po prvi put, beogradskoj publici predstavile su se vinarije koje do sada nisu bile na trzištu Srbije. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa vinskim opusom vinarija i da degustiraju više od 120 etiketa vrhunskih vina – Plavca, Dingača, Malvazije, Postupa,  Pošipa, Maraštine, Terana, Refosca, Muškata, Prošeka, Škrlet, Graševine, Traminca i mnogih drugih.

Pored ponude vina, pre svega autohtonih sorti koje su sve zastupljenije na našem tržištu i sve više im se posvećuje pažnja, vinarije su predstavile i svoju turističku ponudu.

Na događaju su učestvovale sledeće vinarije: Veralda (Brtonigla), Bačić (Korčula), Mikulić (Orebić), Agris (Samobor), Degrassi (Savudrija), Anđelini (Pazin), Šimanović (Krašić), Cattunar (Brtonigla), Jakovac (Dalj), Terra Madre (Komorna), Prelac (Momjan), Vinarija R&J (Jastrebarsko ), Ipša D.O.O. (Livade), Jokić (Polča), Jakopić ( Štrigova), Pilato (Vižinada), Škaulj (Nadin), Marčeta (Fažana) i Đurinski (Kupljenovo).

Vinarija Agris, koja u Samoboru proizvodi autohtona vina, iako relativno mlada (prva berba 2015), već od samog početka poslovanja postiže odlične rezultate. Na brojnim hrvatskim izložbama osvajala je medalje za sva svoja vina, a svaki međunarodni nastup doneo je visoke ocene i medalje. Tako su do danas već osvojili tri medalje i priznanja za graševinu i malvaziju na prestižnom Decanter i IWC ocenjivanju u Londonu, a upravo ovih dana dobili su još jednu srebrnu medalju na ocenjivanju PAR international u Nemačkoj, za svežu malvaziju iz berbe 2018.

“Kad nam ugledni ocenjivači Decantara i IWC-a dodele visoke ocene za naša vina, šalju nam poruku da smo na dobrom putu i pomažu da istrajemo u ovome što radimo. Svakoj vinariji to je i velika podrška jer kupcima vina pomaže kod izbora i šalje jasnu poruku kvaliteta”, izjavio je Boris Lešić, vlasnik Agrisa.