EKO Serbia: Donacija povodom otvaranja 57. benzinske stanice

Otvaranje 57. EKO stanice (Čačak)

24. II 2023. | Kompanija EKO Serbia, članica Helleniq Energy, otvaranjem nove benzinske stanice u Čačku, proširila je svoju mrežu na 57 benzinskih stanica. Tim povodom, EKO Serbia je donirala Centru za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak sredstva za nabavku goriva.

“U skladu sa našim poslovnim razvojnim planovima, nastavljamo da širimo EKO maloprodajnu mrežu u Srbiji, održavajući visoke standarde kvaliteta proizvoda i pružajući najbolje usluge našim kupcima. Istovremeno, doprinoseći potrebama lokalnog društva, EKO Serbia donira gorivo Centru Zračak koje će omogućiti svim njegovim korisnicima bezbedan prevoz do kuće. Kao društveno-odgovorna kompanija, EKO Serbia će nastaviti da podržava razvoj lokalnih zajednica u kojima posluje“, izjavio je ovim povodom Aris Karousos, generalni direktor EKO Serbia.

Centar Zračak u Čačku ima 256 korisnika, a donacija je namenjena za specijalizovano kombi vozilo za prevoz korisnika koji žive u udaljenim ruralnim mestima do svojih domova.

“Želimo da se zahvalimo kompaniji EKO Serbia na donaciji, koja će omogućiti da naši korisnici imaju lakši pristup, pre svega Dnevnom boravku, koji pruža mogućnost da osobe sa smetnjama u razvoju ostanu u porodičnom okruženju, kao i da iskoriste svoje mogućnosti i integrišu se u zajednicu. Takođe, ova donacija je značajna i za druge usluge koje su usmerene ka osobama sa invaliditetom i starim licima”, rekla je Ana Jakovljević, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak.

Otvaranju je prisustvovao predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije Strahinja Bunčić, džudista, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i na Mediteranskim igrama u Oranu, održanim prošle godine. EKO Serbia godinama podržava Olimpijski komitet Srbije, a ova saradnja će se nastaviti i ubuduće kroz podršku kompanije srpskim olimpijcima tokom predstojećih Olimpijskih igara, koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Nova benzinska stanica u Čačku je u skladu sa najsavremenijim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima i u potpunosti prilagođena zahtevima i očekivanjima vozača. Otvorena je 24 sata, nudi kompletan portfolio proizvoda za gorivo, među kojima iz kompanije naročito ističu goriva premium kategorije – Diesel Duplo Filtrirani i EKO Racing 100 RON.

Potrošačima je na raspolaganju i potpuno modernizovani minimarket Kalipso sa pažljivo odabranim asortimanom robe široke potrošnje, auto kozmetike i EKO motornih ulja, kao i Coffee corner.

U EKO Serbia posebno su ponosni na EKO Smile lojalti program, koji svaku kupovinu nagrađuje bodovima koji se mogu zameniti za korisne i vredne poklone, kao i akcijom koja traje do 12. marta, a u kojoj svaki kupac koji napuni 15 i više litara goriva dobija poklon.