Dva zlata i srebro za Tikveš na prestižnom vinskom takmičenju

16. III 2021 | Na najvećem vinskom takmičenju u Nemačkoj ‘Mundus Vini’ premijum vina Tikveš Châteaux & Domaines osvojila su dve zlatne medalje, Grand gold i jedno srebro.

Vinarija Château de Gourdon za vino Terrasse à l’Ombre iz 2018. od strane žirija nagrađena je najvišim priznanjem Grand gold koje dobijaju vina najvišeg kvaliteta i kao i specijalnom nagradom Best of Show Côtes du Rhône. Vino ,Domaine Barovo crveno iz 2018. dobilo je zlatnu medalju i specijalnu nagradu Best of Show Republic of North Macedonia, a Domaine Barovo belo iz 2020. ovenčano je zlatnom medaljom.

Srebro je pripalo vinu Domaine Lepovo Chardonnay iz 2019. godine.

“Ponosni smo na ovaj izuzetan uspeh naših vrhunskih vina. U izuzetno obimnoj i oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, potvrdili smo još jednom našu reputaciju proizvodnje prestižnih i autentičnih premijum vina. Bez obzira na epidemiološku situaciju u celom svetu trudimo se da kreiramo kvalitet i u tome uspevamo”, izjavio je generalni direktor Radoš Vukićević.

U konkurenciji je bilo više od 7.300 vina iz 39 država, a 300 vinskih stručnjaka iz celog sveta ove godine je dalo svoje ocene. Ocenjivanje vina se odvija „na slepo“ i žiri nema informacije o vinima koje testira.

Vina Tikveš Châteaux & Domaines svake godine osvajaju više od 70 nagrada, ali i pohvale svetskih poznatih kritičara kao i medalje na vinskim takmičenjima. Godinama unazad, ova vina su najnagrađivanija u celom regionu Jugoistočne Evrope, naglašavaju iz Tikveša.