DONACIJA VREDNA 600.000 DINARA: Mercator S za dečija odeljenja Kliničkog centra Niš

21. IV 2021 | Kompanija Mercator S uručila je danas donaciju u robi vrednu oko 600.000 dinara za Dečiju internu kliniku i Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju u okviru Kliničkog centra Niš.

Kroz različite inicijative poput projekta ‘Niš u srcu’, Idea, kao deo kompanije Mercator S, već 10 godina unazad pruža značajnu podršku u razvoju različitih aspekata lokalne zajednice, što pokazuje i donacija klinikama na kojima se svakoga dana u Kliničkom centru Niš leči i vodi briga o najmlađim Nišlijama.

„Uoči Nove godine obratili smo se stranim i domaćim kompanijama i pozvali ih da nam pomognu da organizujemo novogodišnji praznik u jednom drugačijem duhu zbog kovida. Onda je Mercator, kao društveno odgovorna kompanija, rekao da žele da pomognu na jedan drugačiji način, ne da ulože novac u novogodišnje čarolije, već konkretno da pomogu nekome za koga mi smatramo da treba da se pomogne. Mi smo se sa menadžmentom Kliničkog centra dogovorili da to budu dve dečije klinike: Dečija interna klinika i Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju. Kontaktirali smo direktorke, one su rekle šta je u tom trenutku najneophodnije i nakon nekoliko meseci stvorili su se uslovi da kompanija donira to što je tada i obećala. Ja se posebno radujem jer smo sada konkretizovali ono što smo dogovarali“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da će se sve donacije gradu preusmeravati Kliničkom centru Niš i pozvala sve kompanije koje žele da budu društveno odgovorne da pomognu.

Donaciju je ispred Kliničkog centra Niš primio direktor ove institucije prof. Zoran Perišić i zahvalio se na pomoći koja će olakšati rad dečijih klinika.

„Ono što ovde možemo danas da sa zadovoljstvom konstatujemo je da poklon koji dobijamo od kompanije Mercator S je tu da nam pruži ono što društveno odgovorne kompanije rade: da pokažu da uz zadovoljstvo davanja poklona, jer lepota je uvek u rukama onoga koji daje, žele da našim dečacima i devojčicama izmame osmeh na licu. Hvala gospodinu Titinu iz Mercator S-a, hvala gradonačelnici koja je našla vremena uz sve svoje obaveze da nam se pridruži, i mi ćemo se truditi da svu pomoć koja pristiže preusmerimo pre svega prema dečijim klinikama i ginekologiji“, rekao je direktor KC Niš prof. Zoran Perišić.

„Najviše se ponosimo ovakvim projektima u kojima pokazujemo našu spremnost i želju da pomognemo i utičemo na poboljšanje kvaliteta života lokalne zajednice u kojoj poslujemo. Ne ograničavamo se samo na pomoć u teškim trenucima, što pokazuju brojne inicijative realizovane do sada i koje već deceniju unazad pokazuju da je Idea deo Niša i da je Niš u srcu Idee. Zbog toga smo naziv nove prodavnice Idea Nais koja se sutra otvara u tržnom centru Delta Planet osmislili tako da oslikava ovaj odnos“, izjavio je Slobodan Titin, direktor sektora maloprodaje za istočnu Srbiju kompanije Mercator S i zaključio da je srećan što ulaganjem u budućnost onih koji se u Nišu rađaju zajedno stvaramo svet koji ima budućnost.