DODELJENE NAGRADE KAKTUS 2022

4. XI 2022 | Marketing mreža nagradila je sorganizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na osmom festivalu integrisanih komunikacija Kaktus by 1664 Blanc. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 250 projekta.

Kampanja ‘Superhero’, koju je osmislila i realizovala agencija McCann Beograd za klijenta Mastercard, proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix.

Sa ukupno 14 finalista od čega dva dobitnika, kompanija A1 Srbija proglašena je šestu godinu zaredom Oglašivačem godine. Agencija Leo Burnett, sa 22 finaliste od čega 5 dobitnika proglašena je Agencijom godine.

Agencija Leo Burnett osvojila je nagrade u kategorijama – Pojedinačni radovi – Radio i Profitna integrisana kampanja za projekat ‘Srećna mi NovA1’ za klijenta A1 Srbija; Pojedinačni radovi – Print za projekat ‘Frikom Kapri Leto je’ za klijenta Frikom; Pojedinačno radovi – Outdoor i Integrisana kampanja kreirana za drugo tržište za projekat ‘Smoki 50 Years Celebration’ za klijenta Atlantic Štark.

Agencija McCann Beograd osvojila je nagrade u kategorijama Pojedinačni radovi – PR i Inovativna integrisana kampanja za projekat ‘Superhero’ kompanije Mastercard, kao i u kategoriji Execution – Produkcija za projekat ‘Skrati priču. Pronađi bolji posao’ za klijenta Infostud grupa.

Agencija Ovation BBDO osvojila je nagradu u kategorijama Pojedinačni radovi – Influencer marketing za kampanju ‘Rispekt za sve što jesi’ za klijenta PepsiCo – Marbo Product.

Agencija Communis osvojila je nagrade u kategorijama Pojedinačno radovi – Interne komunikacije za projekat ‘NIS vrednosti – Držimo se reči’ za klijenta Naftna industrija Srbije; Digital – Social Media za projekat ‘Vila Divljina’ za klijenta WWF Adria; Digital – Content marketing za projekat ‘Jednakost dolazi iz kuće’ za klijenta Bambi i Pojedinačni radovi – Web za projekat ‘Najskuplja stolica na svetu’ za klijenta WWF Adria.

Agencija Represent Communications krunisana je sa tri priznanja – u kategorijama Pojedinačni radovi – BTL za projekat ‘Jače od straha’ za klijenta Roche; Pojedinačni radovi – Event za projekat ‘Kuća iz budućnosti’ za klijenta Eco Natura i Pojedinačni radovi – Direktni marketing za projekat ‘Recikliraj hejt’ za klijenta Recan fondacija.

Agencija Konteent Media osvojila je dve nagrade u kategorijama Employer branding integrisana kampanja i Pojedinačni radovi – Media za projekat ‘Bukvalno za kikiriki’ za klijenta The Fun&Fit Company.

Agencija M2Communications osvojila je nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi – Video za projekat ‘Cupra Hero – interaktivni video’ za klijenta Porche SCG.

Agencija Direct Media United Solutions osvojila je nagradu u kategoriji Execution – Dizajn za projekat ‘HIV je etiketa’, koji je rađen za udruženja POTENT.

Agencija Red Communication osvojila je nagradu u kategoriji Društveno-odgovorna integrisana kampanja za projekat ‘Tvoj pogled na svet’ za klijenta Roche.

Agencija LUNA\TBWA Belgrade osvojila je nagradu u kategoriji Cross Media integrisana kampanja za projekat ‘Hajde da imamo vremena’ za klijenta Grand kafa.

Agencija Friday Finally osvojila je nagradu u kategoriji Brand Awarness integrisana kampanja za projekat ’18+ godina sa vama!’ za klijenta Polovni automobili.

Agencija DROM Agency osvojila je nagradu u kategoriji Digitalna integrisana kampanja za projekat ‘Unfollow’ za klijenta Atlantic grupa – Cockta.

Mercator-S osvojio je nagradu u kategoriji Adaptirana integrisana kampanja za projekat ‘Poziv Deda Mraza’.

Agencija Propulsion osvojila je nagradu u kategoriji Integrisana kampanja na temu medijske i digitalne pismenosti za projekat ‘Priručnik medijske i informacione pismenosti za roditelje’, a koji je rađen u saradnji sa USAID Srbija i Ministarstvo kulture i informisanja.

O tome ko će dobiti ovogodišnje Kaktus nagrade odlučivao je stručni žiri koji su činili priznati i ugledni profesionalci iz kompanija, kreativnih, PR, digitalnih agencija i produkcijskih kuća iz Srbije i regiona. Žiri iz Srbije ove godine radio je u sastavu: Bojan Brukner, Creative Director, Leo Burnett Beograd; Bojana Nenadović, Marketing Director, Coca-Cola HBC; Ivan Radojević, Client Service Director, Real Grupa RGS; Ivana Kozličić, RRP Marketing Communication Manager SEE, Philip Morris International; Ivo Matejin, Partner & Creative Director, Propulsion; Katarina Šibalić, Marketing Director, Strauss Adriatic; Kristina Jovanović, Senior Art Director, McCann Beograd; Milan Perić, Marketing & Communications Director, Carlsberg Srbija; Nataša Pavlović, Chief Marketing Officer, Mercator-S; Nikola Vuković, Managing Partner, Evoke Group; Sanja Bušić, Marketing Lead South Central Europe and Baltics, PepsiCo; Sanja Gajić, Digital Account Director, Fullhouse Ogilvy; Vanja Vagić, Corporate Affairs Manager UBBAI Region, MARS; Vladimir Aranđelović, Digital Director, Direct Media United Solutions i Vladimir Mitrović, Creative Director, Ovation BBDO.

Regionalni žiri ove godine činio je: Barbara Filipčić, Marketing Manager, IKEA SEE (Hrvatska); Danilo Kalezić, Senior PR, Communications & Events Manager, Porto Montenegro (Crna Gora); Iva Kaligarić, Managing Director, Señor (Hrvatska); Krešimir Katić, Head of Marketing, Market Research & Customer Experience, Zagrebačka banka (Hrvatska); Ksenija Planić, Creative Director, Bild Studio (Crna Gora); Maja Naumovska Saveska, Head of Corporate & Marketing Communications, Halkbank Skopje (Severna Makedonija); Marina Bolanča, Managing Director, Abeceda komunikacije (Hrvatska); Marina Burazer, Group Marketing Director, Fortenova Grupa (Hrvatska); Medeja Kraševec, Creative Director, Luna\TBWA (Slovenija); Milena Jakovljević, Strategy Director, DROM Agency (Slovenija); Miha Bevc, Partner & Creative Director, Herman&partnerji (Slovenija); Stipe Bačić, Account Director, Šanavala Concept Store (Hrvatska); Tomaž Apohal, Creative Director, Yootree (Slovenija); Vanja Činić, Creative Director, Bruketa&Žinić&Grey (Hrvatska) i Vladimir Ristevski, Partner & Creative Director, Piksel LTD (Severna Makedonija).

Nagradu Kaktus Talents (powered by SBB) osvojio je tim Trstenik, koji su činili Dušan Nikolić i Milena Stojić iz agencije Žiška. Nagrada Kaktus Rising Star pripala je Dragani Milačak iz agencije Red Communications.

Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu, kao i spisak finalista i dobitnika sa prosečnim ocenama https://kaktus.rs/