DO SAVRŠENOG ESPRESA UZ BARCAFFÈ ESPRESSO YOUTUBE KANAL

1122021-barcaffe

1. XII 2021 | Svaki pravi majstor svog zanata treba da bude upoznat sa najsitnijim detaljima koji se tiču njegovog posla. Zato i svaki profesionalni barista treba da poseduje određena znanja i veštine, kao i da poznaje espresso kafu i način pripreme, kako bi napravio savršen espreso za svoje goste. Zahvaljujući novom Barcaffè Espresso YouTube kanalu, sada imate priliku da pogledate video-snimke u kojima je detaljno objašnjeno sve što treba da znate o kafi i njenoj pravilnoj pripremi. Cilj ovog specijalnog kanala jeste da pruži adekvatne informacije svim baristima kako bi dodatno unapredili svoje veštine, a samim tim i da bi njihovi gosti još više uživali u svakom gutljaju.

Kao što kuvar vodi računa o radu kuhinje i pripremi jela, tako i barista brine o celokupnom procesu pripreme kafe – od zrna do šoljice. On mora da zna da podesi mlin i finoću mlevenja, prati sve korake u radu i održava higijenu. Takođe, potrebno je da  dobro poznaje i aparat za espreso kako bi napravio što bolju kafu jer svaki blend traži specificna podešavanja.

U zavisnosti od konzistencije i boje espreso kreme, dobar barista može na prvi pogled da proceni da li je ekstrakcija obavljena pravilno. Osnova svih napitaka je pravi espresso, koji u kombinaciji sa dobro pripremljenom mlečnom kremom u cappuccinu ili macchiatu predstavlja pravu poslasticu za sva čula. Kvalitetan espresso sadrži arome cveća, citrusa, začina, čokolade, karamele i mnoge druge. Kroz različite video klipove upoznaćete sa sa pravilnim načinom ekstrakcije kafe i postizenjem idealne mlečne kreme, kao i sa tehnikama latte arta, za kreiranje zanimljivih oblika poput srca ili cveta.

Pratite novi Barcaffè Espresso YouTube kanal i napišite u komentarima šta biste još želite da znate o espresso kafi, njenoj pripremi ili umetnosti latte arta.