DM SREDSTVA OD PRODAJE MALIH KESA DONIRA EKOLOŠKIM PROJEKTIMA

01. XI 2018. | U cilju zaštite životne sredine dm drogerie markt od 01. novembra uvodi naplatu malih recikliranih kesa, dok će sredstva od prodaje donirati ekološkim projektima u Srbiji.

“Kao kompanija koja svojom poslovnom politikom kontinuirano vodi računa o dobrobiti zajednice u kojoj posluje, dm ima za cilj da dodatno motiviše ljude kako bi manje koristili kese i tokom svoje kupovine više upotrebljavali torbe ili cegere, koji predstavljaju ekološku alternativu recikliranim plastičnim kesama”, navode iz kompanije.

Uz to, dm nudi mogućnost svim potrošačima koji se odluče za kupovinu dm pamučne torbe da na nju dobiju doživotnu garanciju, koja podrazumeva da ukoliko se postojeća ošteti ili pocepa, oni je iznova mogu besplatno zameniti novom u svakoj dm drogeriji.

Inače, od juna 2012. godine dm u Srbiji je započeo sprovođenje ideje o smanjenju potrošnje jednokratnih plastičnih kesa i počeo da ističe ekološki prihvatljiva rešenja koja su manje štetna za životnu sredinu.

Svojim poslovanjem dm nastoji da pozitivno utiče na ekološki odgovorno ponašanje kupaca, kao i da svojim projektima utiče na podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine.