DELIVERY HERO SA DOBRODOŠLICOM DOČEKUJE GLOVO U GRUPACIJU

6. VII 2022 | Delivery Hero SE, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A. (Glovo). Kompanija će biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na ‘nerazvodnjenoj’ osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

“Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije”, istakao je Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero.

“Udruživanje snaga sa porodicom Delivery Hero ubrzaće naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo usluživati ogroman broj stanovnika na četiri kontinenta, pri čemu će milioni lokalnih firmi i kurira neprestano imati koristi od naše platforme. Drago nam je što konačno počinjemo da radimo zajedno i da delimo znanja i tehnologiju sa ostalim brendovima u Grupaciji”, rekao je Oscar Pierre, generalni direktor i suosnivač platforme Glovo.

Poslovanje platforme Glovo na teritoriji EEMEA upotpuniće globalno prisustvo kompanije Delivery Hero, što znači da će biti pokrivene ukupno 74 zemlje sa čak 2,2 milijarde korisnika na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo proisteklo iz date transakcije omogućiće ovim kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će i dalje poslovati pod postojećim brendom i sa postojećom platformom kojom trenutno upravlja rukovodeći tim na čijem su čelu osnivači Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji će ostati u Glovu.

Plan je da detaljnije informacije o poslovanju platforme Glovo u prvoj polovini 2022. godine budu obelodanjene u sedmicama nakon zvaničnog završetka transakcije.