BRAINWORK FOR BETTER WORLD: Philippe Boutie na Warm Up-u Kampanja sa svrhom ’23

Novo zagrevanje za Kampanje sa svrhom – prvi Festival društveno-odgovorne kompunikacije u Srbiji – biće održano 23.3.2023. pod imenom Brainwork For Better World.

Ove godine Warm Up ima interenacionalni karakter, pa će tako, pored prošlogodišnjih dobitnika priznanja ‘Kampanje sa svrhom Grand Prix’, inspirativna predavanja održati i dva međunardona gosta – Nastja Mulej i Philippe Boutie.

Nastja Mulej (Foto: Barbara Zajc)

Nastja Mulej, ekonomista, magistar komunikogijie i sociolog, jedini je licencirani trener de Bono alata za razmišljanje u jugoistočnoj Evropi i jedan od samo 26 Master trenera za sve de Bono tehnike za ceo svet.
Nastja je licencirani trener i za kreativno suočavanje sa izazovima (IDEAS) i izgradnju inovativne kulture prema Dimisu Michaelidesu. Pored toga, ona je fasilitator najzahtevnijih sastanaka za donošenje odluka i planiranje, kreiranje novih ideja, poboljšanja i pojednostavljenja, te rešavanje problema, za uspostavljanje i pronalaženje vrednosti.
Zanimljivo je da je bila i kreator seminara/webinara o kreativnom menadžmentu za Slovenačku ekonomsku komoru (2014 – 2021) i da je inicijator i suorganizator predavanja o pozitivnoj psihologiji za bolji život, koja su prerasla u masovni pokret.
Nastja podučava učitelje i decu u školama u Sloveniji od 2012/13 godine učenje mišljenja, tehnikom koja se zove CoRT (Cognitive Research Trust), za šta ju je lično obučavao profesor de Bono.
Radila je i radionice specijalno za Cause Marketing.
Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada , a najnovija među njima su: Najbolji predavač u Sloveniji u 2022; Državna nagrada za inovativnost 2021; Nagrada za najbolji društveno-odgovoran projekat 2021; Dobar čovek 2021.

23.03.2023. Nastja će nas provesti kroz proces kreiranja, selekcije i evaluacije ideja koje ćemo zajedno stvoriti za bolji svet!

Filip Butje (Foto: Alain Keler)

Philippe Boutié (Filip Butje) je pravi ‘advertising man’ višedecenijskog i zaista ogromnog iskustva u marketinškim komunikacijama.
Decenijama kreira kampanje za neke od najvećih svetskih brendova kao što su Apple, Hilton, Longines – prvo u Istraživačko-dijagnostičkom odeljenju u Los Anđelesu, a onda i u njihovoj evropskoj ekpozituri, potom u Young&Rubicam Groupu (London i Pariz), i danas u svojoj konsultanskoj firmi, LAMTAR (Pariz i London).
Filip je takođe podučavao MBA studente i izvršne direktore u 7 zemamlja, uključujući i skoro sve zemlje bivše Jugoslavije.
CSR: Pre nego što je zajedno sa Milanom Janićem osnovao Goodbra(i)nd, posvećen “komunikaciji za bolji svet koja prija našem mozgu” (goodbraind.com), Filip Butje je proveo mnogo godina praktikujući ‘zeleni marketing’ i komunikacije, preteče CSR-a, počevši od pre-EU ekološke/društvene komunikacije za Unilever, Perrier, Apple i sl.
Radi transparentnosti, otkrijmo da ga je ovo pred-prosvetiteljsko iskustvo takođe dovelo u kontakt sa ‘mračnom stranom’ ove teme, radeći na upravljanju krizama i lobirajući za velike kompanije koje, u dobru i zlu, imaju najviše da izgube ili dobiju od društveno-odgovornog poslovanja (duvanska i farmaceutska industrija). To mu je dalo neprocenjiv uvid u to šta može, a šta ne može da promeni javno mnjenje i ponašanje.
KREATIVNOST: Kao dugogodišnji član kreativnog žirija širom Evrope, Filip je iz prve ruke iskusio neke od najinovativnijih ideja u marketingu, komunikacijama i društveno-odgovornom poslovanju. Naučio je – i ‘pozajmio’ – mnogo iz ovih ideja i sada je spreman da ih podeli sa nama.
OBRAZOVANJE: Filip je magistrirao poslovnu administraciju na Državnom univerzitetu u San Dijegu, SAD, a magistraturu nauka iz statistike i ekonomije dobio je na ENSAE (Ecole Nationale de la Statistikue et de l’Administration Economikue, Pariz).

Program Brainwork For Better World:

  1. Predstavljanje dobitnika Grand Prix Kampanje sa svrhom 2022
  2. Brainwork For Better CSR Work – Nastja Mulej
  3. Goodbra(i)nd – Phillipe Boutie

Detaljnije:

1. Winners
9.30 – 9.45 Pozdrav i Grand Prix 2022
9.45 – 10.00 Grand kafa Coffee break 1

2. Nastja Mulej
10.00 – 11.45 Uvod i ideacija (generiranje)
11.45 – 12.00 Grand kafa Coffee break 2
12.00 – 13.45 Selekcija i evaluacija
13.45 – 14.00 Prezentacija ideja

Lunch break
14.00 – 14.30 Lunch break

3. Philippe Boutié
14.45 – 15.30 First part
15.30 – 15.45 Grand kafa Coffee break 3
15.45 – 16.30 Second part
16.30 – 17.00 Q&A

Ceo program biće održan na engleskom jeziku, osim predstavljanja prošlodišnjih dobitnika.

Više o načinu prijave i kotizacijama možete saznati upitom na mail kampanjesasvrhom@zutepatalone.com

Kampanje sa svrhom – prvi Festival društveno-odgovorne komunikacije u Srbiji i jedan od prvih ovakve vrste u svetu održan je 2021. I 2022. godine. Inicijator i organizator – udruženje ‘Žute patalone – Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept inkubator društvene odgovornosti’ ima za cilj podsticanje društeno-odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece i pojedinca. Festival se održava svake godine 20. Novembra, na Međunarodni dan deteta.