BAT SRBIJA URUČIO VREDNU DONACIJU GRADU VRANJU

5112018-bat

5. XI 2018 | Kompanija British American Tobacco (BAT) donirala je vrednu računarsku opremu Gradu Vranju, a koji će donaciju dalje preusmeriti onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Budući da je jedan od postulata poslovanja kompanije upravo društvena odgovornost, BAT već dugi niz godina kontinuirano investira u osavremenjivanje opreme i edukaciju u oblasti digitalne pismenosti kao preduslov budućeg razvoja celokupnog društva, a posebno lokalne zajednice.

“Izuzetno smo ponosni na konstantna ulaganja naše kompanije u modernizaciju tehnologije, kako u okviru BAT sistema, tako i donacijama ka društvenoj zajednici i institucijama kojima je pomoć neophodna. Svesni smo koliko je u današnje vreme digitalizacije neophodno ići u korak sa novim znanjima i trendovima a, upravo iz tog razloga, želimo da pomognemo da što veći broj institucija i građana u Srbiji ima mogućnost da radi na najsavremenijoj opremi. Ovakva praksa ostaće opredeljenje naše kompanije i u budućnosti”, izjavio je direktor fabrike BAT Vranje Richard Vredenberg.

Donacija Gradu Vranju predstavlja nastavak aktivnosti na ovom polju, s obzirom na to da je kompanija prošle godine donirala vrednu računarsku opremu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Tokom proteklih 15 godina British American Tobacco veliku pažnju i resurse posvećuje korporativnoj društvenoj odgovornosti, u prilog čemu govori činjenica da je od svog dolaska na srpsko tržište investirala preko milion evra u društveno odgovorne projekte. Potvrda društveno odgovornog poslovanja, došla je i u vidu brojnih nagrada i priznanja koje je kompanija dobila, navodi se u saopštenju.