ATLANTIC GRUPA DEZINVESTIRALA I POSLEDNJI DEO SPORTSKE I AKTIVNE PREHRANE

02. IV 2019. | Atlantic grupa je s dugogodišnjim partnerom u distribuciji sportske i aktivne prehrane, nemačkim Genuportom, sklopila ugovor o prodaji poslovnog područja sportske i funkcionalne prehrane koja uključuje brendove Multipower, Champ i Multaben, a koje je u 2018. činilo 2,5% ukupnih prihoda od prodaje Atlantic grupe.

To je nastavak korporativne strategije dezinvestiranja nestrateških poslovnih operacija u okviru koje su već prethodno prodata proizvodna postrojenja sportske i aktivne prehrane belgijskom Aminolabsu.

“Nemačka kompanija Genuport kao dosadašnji distributer ulazi u vlasništvo tržišno etabliranih brendova s odličnim poznavanjem tržišta i potencijala robnih marki koje se nalaze u segmentu sportske i aktivne prehrane i kao takva je bila logičan izbor za partnera u ovom procesu. Verujemo kako će Genuport fokusirano i predano nastaviti razvijati brendove s dugogodišnjom tradicijom te se sa znanjima koje ima u distribuciji još bolje pozicionirati u ovom brzorastućem tržišnom segmentu”, kazao je potpredsednik Atlantic grupe za Korporativne aktivnosti Neven Vranković, dodajući kako iznos transakcije obe kompanije tretiraju kao poslovnu tajnu.

Multipower je već više od 40 godina prepoznata robna marka i jedan od evropskih lidera na tržištu sportske i aktivne prehrane, poznata po svojim visokokvalitetnim proteinskim proizvodima i dodacima prehrani za sportiste i rekreativce. U sistemu Atlantic grupe nalazila se od 2005. godine, uz prateće brandove Champ i Multaben, poznate nemačkoj i široj evropskoj publici. Genuport je jedna od vodećih nemačkih distributivnih kompanija sa dugom referentnom listom partnerskih kompanija poput Wandera, Mondeleza, Snyder’s Lancea, Weetabixa i mnogih drugih.