10T MLEKA ZA USTANOVE ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA ŠIROM SRBIJE

Kompanija Imlek, sada već tradicionalno, obeležila je Svetski dan mleka i iznenadila najmlađe potrošače širom Srbije, donacijom 10t mleka brojnim ustanovama za decu bez roditeljskog staranja.

Imlek godinama unazad poseban akcenat stavlja na aktivnosti koje se odnose na pomoć najmlađima, njihovo srećno odrastanje i pravilni razvoj, te je u skladu sa svojim društveno-odgovornom ulogom i ove godine obradovao mališane u Domu za decu bez roditeljskog staranja ‘Kolevka’ Subotica, Domu za decu bez roditeljskog staranja ‘Spomenak’, Pančevo, Domu za decu i omladinu ‘Jefimija’, Kruševac, Prihvatilištu za decu Beograda, SOS Dečijem selu Kraljevo, Svratištu za decu i mlade Novi Sad, Svratištu za decu ulice Beograd, udruženju ‘Anđeli Severa’ u Bačkoj Topoli i udruženju ‘Vitezovi osmeha’. U prethodnom periodu, kompanija Imlek je donirala više od 100t mleka ustanovama za decu bez roditeljskog staranja i Bankama hrane u Srbiji.

“Veliko nam je zadovoljstvo što i ove godine povodom Svetskog dana mleka negujemo ovu humanu tradiciju brige o deci i njihovom pravilnom razvoju. Mleko sadrži mnogobrojne komponente poput proteina, kalcijuma i drugih esencijalnih hranljivih materija neophodnih za pravilan rast i razvoj organizma, održavanja mišićne mase i zdravih kostiju i zuba, ali i kognitivnih funkcija, poput učenja i pamćenja. Mi u kompaniji Imlek želimo da detinjstvo zaista bude najradosnije i najbezbrižnije doba, tako da ćemo se truditi da i u budućnosti ulepšamo taj period života što većem broju mališana“, izjavio je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek.

Svetski dan mleka obeležava se 1. juna svake godine i ima za cilj podizanje svesti o važnosti mleka i mlečnih proizvoda u ishrani, kao i podsticanje zdravog načina ishrane. Ovaj dan nas podseća da je mleko i mlečne proizvode važno uvrstiti u svakodnevnu ishranu mnogih ljudi širom sveta.