ŠESTI GODIŠNJI SEE NPL FORUM: JEDINSTVENI DOGAĐAJ POSVEĆEN PROBLEMATIČNIM POTRAŽIVANJIMA U JUGOISTOČNOJ EVROPI

15. XI 2022. | Tradicionalni poslovni SEE NPL Forum Vol.6, održaće se 18. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, kao i putem onlajn platforme. Šesto izdanje poslovnog SEE NPL Foruma biće organizovano pod institucionalnim pokroviteljstvom Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije (NUPS).

Forum posvećen problematičnim potraživanjima će okupiti više od 150 lidera sa tržišta NPL-a uključujući: predstavnike regulatora iz regiona JIE, banke, investitore, investicione fondove, finansijske savetnike, advokate, procenitelje, kao i kompanije koje se bave naplatom potraživanja širom Jugoistočne Evrope.

Na ovogodišnjem forumu biće predstavljeno aktuelno stanje na tržištu problematičnih kredita (NPL) u regionu ali i u Evropi. Diskutovaće se o do sada primenjenim nacionalnim strategijama, evropskim i lokalnim regulatornim novinama. Vodeći regionalni finansijski eksperti će analizirati uticaj pandemije COVID-19 i trenutnu ekonomske i finansijske krizu. Imaćete priliku da saznate više  o tome kako će bankarski sektor u JIE izgledati u narednim godinama, ko će investirati u NPL tržište i za koje tipove imovine će biti interesovanja, da li sekjuritizacija može biti jedno od rešenja za efikasnija NPL tržišta, kako se vrednuju nepokretnosti koje leže u osnovi obezbeđenih kredita i kako njima upravljati  i da li će kompanije u Srbiji koje se bave upravljanjem problematičnim potraživanjima biti konačno zakonski regulisane, kao što je to slučaj u nekim Evropskim zemljama. Poseban segment Foruma će biti posvećen upravljanju potraživanjima u privredi.

Pored predstavnika Ministarstva finansija Srbije, Narodne banke Srbije (NBS) i Hrvatske narodne banke (HNB), konferenciji će prisustvovati i predstavnici Asocijacije kompanija za upravljanje potraživanjima Srbije (AKUPS), kao i mnoge vodeće lokalne i međunarodne banke i kompanije čije je poslovanje integralni deo ekosistema prodaje i otkupa potraživanja. Ovogodišnji Forum podržali su: Nacionalno udruženje procenitelja Srbije (NUPS), institucionalni pokrovitelj; NLB Komercijalna banka, sponzor Panela I; ODM Collections, VP Law Firm, prijatelji Foruma i Fire- Side Chata; EOS Matrix, sponzor Panela III; Deloitte i Prohit, supporting sponzori; QUALCO, FinTech sponzor; Slovenački poslovni klub, poslovni partner; AKUPS, Forum partner. Medijski partneri: SeeNews, CEE Legal Matters, EuropaProperty.com, Serbia Monthly, Biznis.rs, LawLife.

Za više detalja o Forumu i registraciji, posetite https://seenplforum.com/registration/, ili kontaktirajte imejl: office@seenplforum.com.

Konferenciju organizuje New Angles Consulting kompanija specijalizovana za organizaciju poslovnih konferencija, kao i savetovanje u oblasti marketinga i razvoja poslovanja.