PAMPERS I LILLY PO TREĆI PUT UDRUŽILI SNAGE KAKO BI POBOLJŠALI USLOVE U PORODILIŠTIMA

15. XI 2022. | P&G brend Pampers i Lilly su po treći put udružili snage kako bi poboljšali uslove u još tri porodilišta u Srbiji, uz logističku podršku Fondacije Ana i Vlade Divac.

Tokom tri godine Pampers i Lilly kampanje sa svrhom pomoći srpskim porodilištima, za svako Pampers pakovanje kupljeno u Lilly prodavnicama uplaćena je donacija srpskim porodilištima. Na ovaj način obezbeđeni su bolji uslovi za majke i njihove bebe u ukupno 9 srpskih porodilišta – u Beogradu (Narodni front, Višegradska i Dragiša Mišović), Kragujevcu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Prokuplju, Vranju i Pirotu.

U skladu sa opredeljenjem kompanije P&G da bude ‘sila za rast i snaga za dobro’, Pampers i Lilly su pojačali podršku lokalnim porodilištima, stavljajući kao prioritet obezbeđivanje nove i dodatne opreme za više od 60.000 mama i beba u 7 gradova u Srbiji.

U zavisnosti od potrebe svake porodilje, obezbeđena oprema je varirala od dnevno potrebne opreme i nameštaja do specifičnih bolničkih uređaja za mame i bebe. Ove godine svako od tri porodilišta iz Beograda, Pirota i Vranja dobilo je po dva fetalna monitora koji prate otkucaje srca beba tokom porođaja.

“Nema veće sreće od dolaska bebe na ovaj svet. Na godišnjem nivou, u Srbiji imamo oko 65.000 novorođenčadi. Više od 95% mama obavlja porođaj u nekom od državnih porodilišta. Ali, porodilištima u Srbiji nedostaje neka osnovna oprema za bebe i zato je P&G-ov brend Pampers udružio snage sa Lillyjem kako bi kreirali CSR platformu kroz koju nastavljamo našu posvećenost da zajedno učinimo svet beba boljim mestom“, rekao je Razvan Resmerita, direktor komunikacija kompanije Procter & Gamble.

Svako Pampers pakovanje kupljeno u Lilly prodavnicama tokom ove inicijative označavalo je jedan srećniji početak. Pampers će nastaviti sa CSR kampanjama za srpska porodilišta kako bi uticali na živote i poboljšali uslove za svaku mamu i njenu bebu.